“Somewhere You Feel Free”, un documentar despre emblematicul album al lui Tom Petty „Wildflowers”

De: Loredana Toma / 18.03.2021, 18:11
“Somewhere You Feel Free”, un documentar despre emblematicul album al lui Tom Petty

“Tom Petty, Somewhere You Feel Free” este noul documentar despre albumul din 1994 al vedetei rock Tom Petty, intitulat “Wildflowers”. Regizat de  Mary Wharton, „Somewhere You Feel Free” include filmări care n-au fost publicate niciodată de pe vremea înregistrării albumului “Wildflowers”, care a fost cel de-al doilea material discografic solo al artistului. Documentarul conține, de asemenea, interviuri nedifuzate cu mulți dintre colaboratorii lui Petty.

“Wildflowers” – un album creat la limita dintre durere și libertate

“Wildflowers” este un album realizat într-una dintre cele mai dureroase perioade ale artistului, în timpul divorțului său chinuitor, dar, în același timp, la limita apogeului său ca artist. Albumul a devenit unul dintre cel mai rapid vândute albume ale lui, atât din perioada solo, cât și din cea ca lider al trupei Tom Petty and the Heartbreakers. A fost premiat cu trei discuri de platină la numai nouă luni după lansarea din 1994. “Este un album despre nevoia de a fi liber chiar dacă asta înseamnă, în anumite privințe să te întorci de unde ai plecat”, spune regizoarea documentarului despre album, potrivit IndieWire.

“Povestea albumului ‘Wildflowers’, la vremea la care a fost creat, a fost despre faptul că mulți oameni încercau să zică ‘Stai doar aici și continuă să produci hituri’. Iar tatăl meu lovea o poartă deschisă și replica: ‘Nu, mă voi întâlni cu prietenii mei și voi mai face niște muzică și, orice îți voi da, va fi ok pentru tine”, își amintește Adria Petty, fiica sa, în documentar.

„Somewhere You Feel Free” încearcă să arate inteligența și inima deschisă a lui Tom Petty, care a decedat în 2017, în urma unei supradoze accidentale de medicamente.

Documentarul a avut premiera la Festivalul de film South by Southwest din Austin, Texas, care a debutat pe 16 martie. Deocamdată nu se știe când va fi lansat în cinematografe.

CITEȘTE ȘI: Demi Lovato, despre viol, supradoză și traume în noul său documentar YouTube

Tina Turner, cadou de adio pentru fani: un documentar despre o viață ce trebuia să fie de poveste, dar a devenit coșmar

Foto: Profimedia Images