Spike Lee va face echipă cu Colin Kaepernick pentru o serie documentară ESPN despre viața activistului și fostului fundaș NFL

De: Nicoleta Lepădatu / 03.02.2022, 10:08
Spike Lee va face echipă cu Colin Kaepernick pentru o serie documentară ESPN despre viața activistului și fostului fundaș NFL

Spike Lee va face echipă cu Colin Kaepernick pentru o docuserie ESPN despre viața activistului și fostului fundaș NFL.

Lee va regiza și va produce proiectul, care face parte dintr-un contract pe care Kaepernick și Ra Vision Media l-au semnat cu Disney, părintele ESPN, în 2020. Fosta prezentatoare ESPN Jemele Hill este, de asemenea, producător.

Documentarul în mai multe părți îl va prezenta pe Kaepernick oferind o relatare completă, la persoana întâi, a vieții sale, care include creșterea ca fiu de rasă mixtă într-o familie de părinți adoptivi albi; celebritate fotbalistică în liceu, la Universitatea din Nevada și cu San Francisco 49ers din NFL, dar și eliminarea lui din ligă după ce a îngenuncheat în timpul cântării imnului național pentru a protesta împotriva nedreptății rasiale și a brutalității poliției.

Lee va filma noi interviuri și va avea acces la o arhivă extinsă și nepublicată anterior a lui Kaepernick pentru a contura povestea.

Viața lui Kaepernick a fost deja subiectul serialului Netflix „Colin in Black and White”, pe care l-a co-creat și produs executiv împreună cu Ava DuVernay.

Lee și ESPN Films au colaborat anterior la documentarul „Kobe Doin’ Work” din 2009, care l-a urmărit pe starul Lakers Kobe Bryant timp de o singură zi în sezonul NBA 2007-08.

ESPN Films va fi producător executiv al seriei care nu are încă titlu, iar Lee va produce prin intermediul 40 Acres and a Mule Filmworks. Un titlu și data lansării nu au fost încă anunțate.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Spike Lee, distincție pentru întreaga carieră la gala premiilor Sindicatului regizorilor americani 2022

Regizorul Spike Lee va edita ultimul episod al documentarului său despre atacurile teroriste din 11 septembrie 2001