Steven Yeun va juca împreună cu Robert Pattinson în următorul thriller SF al lui Bong Joon Ho

De: Nicoleta Lepădatu / 08.07.2022, 11:36
Steven Yeun va juca împreună cu Robert Pattinson în următorul thriller SF al lui Bong Joon Ho

Într-o colaborare care a stârnit valuri de entuziasm pe rețelele de socializare, actorul „Minari” Steven Yeun a fost ales să joace alături de Robert Pattinson în următorul film al lui Bong Joon Ho. Deși producția care va fi realizată la Warner Bros. nu are încă un titlu, povestea științifico-fantastică se bazează pe romanul lui Edward Ashton „Mickey7”.

Proiectul îi reunește pe Steven Yeun și Bong, care au lucrat anterior împreună la drama alegorică Netflix „Okja”, în 2017.

Potrivit editorului cărții, St. Martin Press, thrillerul ar putea fi descris ca „The Martian” întâlnește „Dark Matter”. Urmează un „expendable” – un angajat de unică folosință într-o expediție umană trimis să colonizeze lumea de gheață Niflheim – care refuză să lase clona lui înlocuitoare, numită Mickey8, să-i ia locul. Detaliile intrigii pentru film nu au fost confirmate și nu este clar cât de aproape intenționează Bong Joon Ho (care scrie și scenariul) să se țină de materialul sursă.

Alături de Yeun și Pattinson, distribuția îi include pe Mark Ruffalo, Toni Collette și Naomi Ackie. Se așteaptă ca Robert Pattinson să joace rolul protagonistului, dar alte detalii despre casting nu au fost confirmate.

Bong va produce, de asemenea, viitorul film prin compania sa Offscreen, împreună cu Dede Gardner și Jeremy Kleiner de la Plan B și Dooho Choi de la Kate Street Pictures. Peter Dodd va superviza în numele Warner Bros.

Filmul marchează primul lungmetraj al lui Bong Joon Ho de la thrillerul comedie neagră „Parasite” din 2019, care a devenit cel mai mare film sud-coreean din istorie, precum și primul film în altă limbă decât engleză care a câștigat premiul pentru cel mai bun film la Oscar. De asemenea, este cunoscut pentru regia „Snowpiercer”, „The Host” și „Barking Dogs Never Bite”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Robert Pattinson va juca în noul lungmetraj al lui Bong Joon-Ho (”Parasite”). Filmul se află în pre-producție