Ştirile Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an

De: Alex Manole / 17.06.2021, 15:14
Ştirile Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an

Știrile Antena 1 şi-au consolidat poziţia în clasamentul audienţelor în prima jumătate a anului, fiind din ce în ce mai urmărite la nivelul publicului comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani.

Românii au ales să se informeze urmărind programele Observator, doar faţă de luna anterioară, cele mai importante ştiri ale zilei, Observator 19, înregistrând o creştere pe publicul comercial de 19% la nivelul cotei de piaţă şi de 18% la nivelul ratingului.

„Noi la Observator suntem vocea voastră și simţiti asta. Ştiu că luptam alături de voi, împreună, pentru a schimba România în bine. Și asta începe cu fiecare dintre noi”, a declarat Alessandra Stoicescu, prezentatoarea Observator 19 de la Antena 1, potrivit unui comunicat remis Apropo de televiziune.

Conform datelor oferite de Kantar Media, Observator 19 s-a impus şi miercuri seară ca lider detaşat de audienţă, la nivelul tuturor categoriilor de public şi a înregistrat un record în ceea ce privește cota de piaţă, în acest an. Astfel, în intervalul 18:58- 19:45, ştirile Antena 1 au fost prima alegere a românilor,  cu o medie pe publicul comercial din mediul urban de 5,2 puncte de rating și 27,7% cota de piață, în timp ce pe locul secund se clasa Pro TV, care, cu difuzarea meciului Euro 2020 Turcia – Ţara Galilor, a înregistrat 4,2 puncte de rating și 22,5% cota de piață. Ierarhia se păstrează şi la nivelul publicului urban şi naţional.

De altfel, întreaga zi românii au preferat programele Observator de la Antena 1. Conform Kantar Media, Observator 12 rămâne un reper important pentru telespectatorii consumatori de știri. Astfel, în perioada ianuarie-iunie a acestui an, Observator 12 s-a impus ca lider de audienţă la nivelul publicului comercial, înregistrand o creştere de +41% a cotei de piaţă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai recentă ediție Observator 12 (difuzată ieri, 16 iunie) a atins o medie de audiență foarte bună de 2 puncte de rating și 23.8% share, în timp ce următorul clasat, Pro TV, înregistra 1,6% rating și 19,5% share. Şi Observator 16 a fost prima opţiune a telespectatorilor la nivelul tuturor categoriilor de public, înregistrând pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani 2.5 puncte de rating şi 24.6% share, urmat de Kanal D, cu 1,5 puncte de rating şi 14,9% cota de piată. De altfel, încă de la începutul anului Observator 16 a înregistrat o creştere semnificativă la nivelul cotei de piaţă. Observatorul de noapte a fost şi  el prima opţiune a telespectatorilor, la nivelul tuturor categoriilor de public, cu un rating mediu de 4,8 puncte şi 28,5% cota de piaţă, urmat de programul oferit atunci de Pro TV, cu 2 puncte de rating şi 11,7% cota de piaţă.

Antena 1 a fost lider de audiență și la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time (19.00-23.00), pe toate categoriile de public. Clasamentul s-a păstrat și la nivelul întregii zile, acolo unde Antena 1 a condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public.

CITEȘTE ȘI: Cel de-al zecelea sezon “Next Star”, din 22 mai, la Antena 1

Narcisa Birjaru a fost marele castigator în finala „Chefi la cutite”

Foto: Antena 1