„Summer with Hope”, marele câştigător al ediției din 2022 a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary

De: Nicoleta Lepădatu / 10.07.2022, 19:53
„Summer with Hope”, marele câştigător al ediției din 2022 a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary

„Summer with Hope”, drama realizată în Iran de regizoarea Sadaf Foroughi, a câștigat anul acesta Globul de cristal pentru cel mai bun film al Festivalului de Film de la Karlovy Vary din 2022.

Filmul este al doilea lungmetraj al lui Foroughi după debutul cu „Ava” din 2017.

„Trăim într-o lume plină de violenţă şi discriminare. Sper că poveştile noastre aduc pace şi linişte”, a declarat regizoarea Foroughi în faţa juriului Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary.

Premiul special al juriului a fost atribuit filmului spaniol „You Have to Come and See It”, regizat de Jonás Trueba.

Printre câştigătorii trofeelor ediţiei din acest an a festivalului se numără actorul australian Geoffrey Rush, care a obţinut Globul de Cristal pentru contribuţia sa remarcabilă la cinematografia mondială.

Premiile preşedintelui festivalului au revenit actorului Benicio del Toro şi actorului ceh de teatru şi film Bolek Polivka.

Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary este cel mai mare astfel de eveniment din Republica Cehă şi cel mai prestigios din Europa Centrală şi de Est.

Festivalul prezintă în fiecare an aproximativ 200 de filme din întreaga lume în cadrul unui eveniment destinat atât profesioniştilor din domeniul cinematografiei cât şi publicului larg.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Geoffrey Rush și Benicio Del Toro, recompensați cu premii onorifice la Festivalul de Film de la Karlovy Vary