Superman își asumă identitatea de bisexual într-o nouă carte de benzi desenate

De: Ana Obretin / 12.10.2021, 10:09
Superman își asumă identitatea de bisexual într-o nouă carte de benzi desenate

Noul Superman, fiul lui Clark Kent și al jurnalistei Lois Lane, se va îndrăgosti de un bărbat și își va asuma „identitatea de bisexual”, într-o carte de benzi desenate care va fi lansată în noiembrie. Informația a fost făcută publică de editura DC Comics, o filială a Warner Bros.

Cartea reprezintă un exemplu al modului în care benzile desenate americane sunt adaptate vremurilor moderne. „Am spus mereu că toată lumea are nevoie de eroi și că are dreptul să se regăsească în acești eroi”, a explicat autorul benzii desenate, Tom Taylor. Comunicatul său a fost însoțit de un desen al artistului John Timms, în care fiul lui Superman, Jon Kent, îi sărută pe gură pe un tânăr jurnalist, numit Jay Nakamura.

CITEȘTE ȘI: Lumea va fi salvată de un “Superman” de culoare, posibil chiar de Michael B. Jordan

Anunțul DC Comics are titlul: „Jon Kent și-a găsit identitatea (…) Noul Superman se afișează ca bisexual”. Tom Taylor crede că „Superman a simbolizat mereu speranța, adevărul și dreptatea. Astăzi, acest simbol este ceva mai mult (și) mai mulți oameni se pot identifica cu cel mai puternic supererou de benzi desenate”. Povestea va fi lansată pe 9 noiembrie în Statele Unite.

Noul Superman nu este o premieră

Aceasta nu este pentru prima dată când creatorii de benzi desenate americane vor să intre pe linia diversității societății. Seria Aquaman a prezentat în această vară un supererou de culoare gay. Iar, în cea mai recentă ediție a benzii desenate Batman, Robin s-a descris ca fiind bisexual.

În această nouă serie Superman intitulată „Fiul lui Kal-El”, Jon Kent este un supererou cu preocupări diferite față de tatăl său. El este foarte implicat în lupta împotriva nedreptăților sociale, a schimbărilor climatice și a crizei refugiaților.

CITEȘTE ȘI: Imaginea Papei în rol de Superman, apreciată de Vatican

Revista de benzi desenate in care a debutat Superman a fost vanduta cu 1 milion de dolari!