Tablouri pictate de Johnny Depp au fost vândute cu aproximativ 3 milioane de lire sterline

De: Nicoleta Lepădatu / 29.07.2022, 16:05
Tablouri pictate de Johnny Depp au fost vândute cu aproximativ 3 milioane de lire sterline

O colecție de tablouri pictate de Johnny Depp a fost vândută cu aproximativ 3 milioane de lire sterline.  Operele pe care le-a pictat de-a lungul anilor sunt portrete ale unor actori legendari de la Hollywood şi ale unor personalități din muzica rock.

Johnny Depp a publicat joi un mesaj pe Instagram în care a precizat că acele tablouri, realizate pe baza unor imagini create pe computer, au fost puse în vânzare  pe site-ul oficial al unei companii care administrează o reţea de galerii de artă din Marea Britanie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Reprezentanții companiei au declarat că acea colecţie de serigrafii, grupate sub titulatura „Friends and Heroes”, reprezintă un omagiu adus celor pe care Johnny Depp i-a cunoscut foarte bine şi a celor care l-au inspirat.

Galeria a precizat că site-ul său oficial, unde 780 de piese au fost scoase la vânzare, a fost copleşit din cauza numărului mare de cereri. Cumpărătorii au plătit sume diverse, inclusiv 17.800 de euro pentru un ansamblu de patru serigrafii înrămate împreună şi 4.700 de euro pentru o serigrafie individuală.

Tablourile vândute sunt portrete ale unor legende precum Bob Dylan, Elizabeth Taylor, Al Pacino şi Keith Richards.

În acelaşi comunicat de presă, galeria britanică afirmă că tablourile realizate de celebrul actor au un stil care se află la intersecţia dintre pop-art şi street-art, fiind un fel de „pop-art cu sentimente”.

Foto: castlefineart.com

CITEȘTE ȘI: Johnny Depp a compus o melodie despre experienţa din timpul procesului de defăimare intentat lui Amber Heard

Tags: