Fugees se reunesc pentru un turneu, care va marca 25 de ani de la ultimul album

De: Ana Obretin / 21.09.2021, 13:44
Fugees se reunesc pentru un turneu, care va marca 25 de ani de la ultimul album

Membrii trupei hip-hop haitiano-americane Fugees au anunțat că se vor reuni pentru un turneu, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la lansarea ultimului lor album, „The Score”. Muzicienii nu au mai cântat împreună de 15 ani.

Primul concert va avea loc miercuri, la New York, iar următoarele show-uri vor avea loc în mai multe orașe din SUA, la Londra, Paris, apoi în Nigeria și Ghana, până în decembrie, potrivit Pitchfork.

Cei trei membri ai grupului, Lauryn Hill, Wyclef Jean și Pras Michel, se reîntâlnesc astfel pe scenă pentru prima dată după despărțirea din 2006. Trupa are o istorie plină de culoare, care include o separare în 1997 decisă pentru a permite fiecărui membru să își lanseze cariera solo și o reunire în 2004. Grupul a susținut apoi un turneu de succes, dar în cele din urmă s-a destrămat pe fondul tensiunilor în creștere în jurul celui de-al treilea album de studio. După ce trupa a înregistrat piesa care dădea titlul albumului, „Lips don’t lie”, aceasta i-a revenit Shakirei. Cântăreața și Wyclef Jean au transformat piesa originală în hitul „Hips Don’t Lie”, fapt care a alimentat tensunile dintre Jean și Hill.

Ultimul album de studio pe care trioul l-a înregistrat împreună este cel lansat în 1996, „The Score”, care a inclus hiturile „Killing Me Softly” și „Ready or Not”.

În 2007, Pras Michel spunea fanilor că există șanse mai mari să-i vadă pe Osama Bin Laden și pe George W. Bush la o cafenea Starbucks bând un latte, decât ca membrii The Fugees să se reunească.  

Grupul Fugees, premiat cu două Grammy, a devenit celebru la nivel mondial cu albumul „The Score”, care a devenit unul dintre cel mai bine vândute din istorie. Specialiștii consideră că este unul dintre cele mai relevante albume hip-hop din anii 1990.

CITEȘTE ȘI: Colecţia de maşini a lui Wyclef Jean include un Hummer H2 cu un acvariu imens

Lauryn Hill, condamnată la închisoare pentru evaziune fiscală

Wyclef Jean ar vrea sa candideze la presedintia Haiti

Foto: Profimedia Images