The Rolling Stones lansează pe 13 mai albumul „Live At The El Mocambo” 

De: Nicoleta Lepădatu / 26.03.2022, 15:39
The Rolling Stones lansează pe 13 mai albumul „Live At The El Mocambo” 

The Rolling Stones au anunțat lansarea unui nou album live care cuprinde două spectacole clasice din anii ’70, „Live At The El Mocambo”.

Albumul de 23 de piese prezintă cele două concerte secrete faimoase ale trupei legendare la locația El Mocambo, cu o capacitate de 300 de persoane, din Toronto, Canada, în 1977. Va putea fi comandat în mai multe formate pe 13 mai, data primei lansări a concertelor.

Albumul va conţine întregul repertoriu al spectacolului susţinut pe 5 martie 1977, plus trei piese din show-ul de pe 4 martie, mixajul fiind asigurat de producătorul Bob Clearmountain.

Anterior, albumul „Love You Live” (1977) a inclus patru dintre piesele interpretate pe scena clubului, completând restul discului care conţine înregistrări din turneul susţinut între 1975 şi 1976.

Concertul de la El Mocambo a fost o surpriză. Publicul a fost convocat printr-un concurs radio care a avut drept premiu bilete pentru o trupă rock foarte la modă din oraş, April Wine, despre care se anunţase că va urca pe scenă în deschiderea unui grup numit The Cockroaches („Gândacii de Bucătărie”, o aluzie la formaţia rivală The Beatles n.r.). The Cockroaches s-a dovedit a fi formaţia The Rolling Stones, care a interpretat piese precum „Mannish Boy” de Muddy Waters, „Crackin’ Up” de Bo Diddley şi piese proprii precum „Let’s Spend The Night Together” şi „Tumbling Dice”. În plus, membrii trupei britanice au lansat piesa „Worried About You”, care nu a mai fost auzită ulterior decât după ce a fost inclusă pe discul „Tattoo You” (1981).

Potrivit comunicatului Universal, „Live At The El Mocambo” va fi disponibil în format digital, dar şi dublu CD, precum şi variantă de 4 LP-uri pe vinil negru sau fluorescent. De pe acest produs au fost lansate pe platformele digitale piesele „It’s Only Rock N’ Roll” şi „Rip This Joint”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: The Rolling Stones susține în vară turneul aniversar „SIXTY”