„The Tourist”, cu Jamie Dornan în rol principal, a câștigat trofeul pentru cel mai bun serial la Festivalul de Televiziune de la Monte-Carlo

De: Nicoleta Lepădatu / 22.06.2022, 12:24
„The Tourist”, cu Jamie Dornan în rol principal, a câștigat trofeul pentru cel mai bun serial la Festivalul de Televiziune de la Monte-Carlo

„The Tourist”, cu Jamie Dornan în rol principal, a câștigat trofeul pentru cel mai bun serial la Premiile Golden Nymphs, acordate la încheierea celei de-a 61-a ediții a Festivalului de Televiziune de la Monte-Carlo.

Show-ul, creat și scris de Harry și Jack Williams, este un thriller britanic cu momente de comedie centrate pe tema identității. De asemenea, a primit premiul pentru cea mai bună creație și premiul publicului BetaSeries.

„Martha Liebermann” din Germania, o dramă despre o femeie evreică germană din Berlinul din epoca nazistă care își susține valorile în timp ce își riscă viața, a câștigat trofeul pentru cel mai bun film TV, iar Thekla Carola Wied, care interpretează personajul titular, a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță.

Ulrich Thomsen, care are rolul principal drama nordică „Trom” a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor. Serialul a primit și premiul special al juriului.

Premiul pentru cel mai bun program de știri a fost acordat pentru „Navalny – The Man Putin Couldn’t Kill” din Marea Britanie, iar cel mai bun documentar a fost desemnat „Erasmus în Gaza” din Spania.

Coproducția Franța, Siria „Syrie, des femmes dans la guerre” a fost distinsă cu premiul special al juriului la secțiunea Știri și Documentare.

Premiul special Prințul Rainier III a fost acordat pentru „Les éclaireurs de l’eau” din Franța.

Câștigătorii și-au primit premiile în cadrul unei ceremonii desfășurate în prezența Prințului Albert al II-lea, președinte de onoare al festivalului. În discursul său, Prințul Albert al II-lea a comentat: „Excelența a definit calitatea și creativitatea conținutului global prezentat în cadrul competiției, fie în genurile Ficțiune sau Știri și Documentare”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Geoffrey Rush și Benicio Del Toro, recompensați cu premii onorifice la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

Jamie Dornan i se alătură lui Gal Gadot în thrillerul de spionaj „Heart of Stone”

Tags: