„The Trial of the Chicago 7”, nominalizat la cinci Globuri de Aur, este disponibil gratuit pe canalul de YouTube Netflix

De: Ana Obretin / 19.02.2021, 10:32

Lungmetrajul nominalizat la cinci premii Globul de Aur „The Trial of the Chicago 7”, scris și regizat de Aaron Sorkin este disponibil gratuit pe canalul de YouTube Netflix timp de 48 de ore, începând de vineri de la ora 10.00.

„De când am aflat de poveste, în urmă cu paisprezece ani, relația mea cu istoria „The Trial of the Chicago 7” s-a schimbat semnificativ. Când am început să filmăm, iarna trecută, știam că povestea pe care o spunem nu era doar un capitol important al istoriei americane, ci era și foarte relevantă pentru evenimentele actuale. Cu siguranță nu aveam nevoie să devină și mai relevantă, însă s-a întâmplat și acest lucru. Pentru a comemora verdictul din acest proces istoric, am pus filmul la dispoziție pe YouTube timp de 48 de ore, începând de vineri, 19 februarie, la ora 10:00. Pentru a ne aminti de adevărații patrioți care au inspirat o generație – de fapt, generații – să iasă în stradă și să susțină fundamentele Constituției noastre americane, împreună cu vocile curajoase care continuă să o facă astăzi. Este o onoare pentru noi să împărtășim povestea lor cu restul lumii”, spune cineastul american Aaron Sorkin.

Filmul este considerat unul dintre marii favoriți din acest sezon ai premiilor de la Hollywood. A mai primit trei nominalizări la trofeele Sindicatului actorilor americani, inclusiv pentru cea mai bună distribuție, formată din nume mari precum Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Frank Langella, John Carroll Lynch, Eddie Redmayne, Mark Rylance, Alex Sharp și Jeremy Strong. De asemenea, a fost inclus de Institutul de Film American pe lista celor mai bune zece pelicule ale anului.

Filmul spune povestea Chicago Seven, un grup care a militat împotriva războiului din Vietnam, pus sub acuzare pentru conspirație și incitare la violențe după ce a protestat la Convenția națională democrată din 1968, din Chicago. Sorkin a scris scenariul în 2007,  iar Steven Spielberg urma să regizeze filmul, dar, în cele din urmă, a renunțat. Inițial urma să fie lansat de Paramount Pictures în cinematografe, dar, din cauza pandemiei, drepturile de distribuție au fost în cele din urmă vândute Netflix.

CITEȘTE ȘI: NETFLIX: coduri și setări secrete  

Legendary și Netflix vor produce seriile animate “Skull Island” și “Tomb Raider” 

Foto: Netflix