TIFF lansează Full Moon Script Contest – competiția scenariilor filmelor de gen

De: Loredana Toma / 27.04.2021, 17:43
TIFF lansează Full Moon Script Contest - competiția scenariilor filmelor de gen

Cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc în perioada 23 iulie – 1 august , vine cu un concurs –  Full Moon Script Contest-  care este  dedicat scenariilor horror, fantasy, thriller și comediilor negre, indiferent dacă acestea sunt proiecte de lungmetraj sau episoade pilot pentru seriale și miniserii.

Condițiile de înscriere sunt ca atât scenariștii experimentați, cât și cei aflați la debut, din România, să aibă vârste de peste 18 ani, iar scenariile să fie scrise, exclusiv, în limba română. Totodată, proiectele trebuie să se încadreze într-unul dintre cele patru genuri: horror, fantasy, thriller și comedie neagră. Un aplicant poate participa cu un singur proiect la fiecare dintre cele două categorii – lungmetraj și episod pilot de serial/miniserie. Înscrierile se fac până pe 20 iunie iar formularul de înscriere precum și regulamentul complet sunt disponibile pe site-ul tiff.ro

Premiul este de 1500 de euro pentru fiecare categorie

Până pe 15 iulie, juriul Full Moon Script Contest, format din 3 specialiști din industria filmului, va selecta  opt proiecte finaliste, 5 scenarii de lungmetraj și 3 de seriale/ mini-serii, iar finaliștii își vor susține proiectele în fața producătorilor, regizorilor și reprezentanților platformelor de streaming, cu scopul de a găsi potențiali parteneri.  Juriul va alege două dintre cele mai bune scenarii și premiul este în valoare de 1.500 de euro pentru fiecare categorie, potrivit unui comunicat remis Apropo. 

Prin intermediul Full Moon Script Contest, TIFF își propune să încurajeze scenariile filmelor de gen, care reprezintă, deocamdată, un tărâm nu foarte explorat în cinematografia românească. 

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. Ediția a 20-a va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual, potrivit site-ului oficial.

CITEȘTE ȘI: Filme premiate în ultimul an și noutăți absolute, de Almodóvar, Ozon, Koncealovski, la TIFF 2021

Scenariul remake-ului “Breakfast at Tiffany’s”, subiectul unui proces de 20 de milioane de dolari

Festivalul Filmului Francez din România, la ediție aniversară, în iulie

Cineastul Radu Jude va fi omagiat la Festivalul La Rochelle Cinéma

Foto: TIFF