Scenariul remake-ului “Breakfast at Tiffany’s”, subiectul unui proces de 20 de milioane de dolari

De: Loredana Toma / 30.03.2021, 09:15
Scenariul remake-ului “Breakfast at Tiffany's”, subiectul unui proces de 20 de milioane de dolari

Studioul de producție Paramount Pictures a fost dat în judecată de administratorii averii scriitorului Truman Capote, pentru încălcarea drepturilor de autor în cazul unui remake al filmului “Breakfast at Tiffany’s”, daunele cerute ridicându-se la 20 de milioane de dolari.

Conform unei plângeri depuse în instanță, reprezentanții lui Truman Capote acuză studioul de încălcarea drepturilor de autor din cauza unui scenariu neoficial, care a circulat doar intern, pentru o nouă adaptare a celebrului roman.

Procesul, intentat la o instanță din Los Angeles, are scopul de a clarifica dacă drepturile de realizare a unui remake sau de continuare a poveștii aparțin administratorilor averii lui Capote.

Potrivit The Hollywood Reporter, cele două părți ar fi semnat, cu mulți ani în urmă, un contract potrivit căruia Paramount ar fi avut trei ani la dispoziție să lanseze o adaptare după romanul lansat în 1958, însă nu a respectat acest termen.

Prejudiciile totale ar putea ajunge la 50 de milioane de dolari

Alan Schwartz, reprezentant al ONG-ului Truman Capote, a sesizat autoritățile reclamând că Paramount are deja un nou scenariu, după care intenționează să facă un film, pe care să îl vândă diverselor platforme de streaming.

Deși nu s-a început producția la acest film, Schwartz spune că, din cauza încălcării drepturilor de autor, s-a produs deja un prejudiciu de 20 de milioane de dolari, dar daunele totale s-ar ridica la aproximativ 50 milioane de dolari.

Se pare că reprezentanții lui Truman Capote și-ar fi îndreptat atenția către realizarea unei serii TV și ar fi avut oferte bune, dar acest proces i-ar ține în loc, scrie The Hollywood Reporter.

Filmul „Breakfast at Tiffany’s”, de Blake Edwards, a fost lansat în 1961 și i-a avut în rolul principal pe Audrey Hepburn și George Peppard. Lansat de Paramount Pictures, a fost un succes de critică și public, iar rolul Holly Golightly este considerat unul dintre cele mai memorabile realizate de Hepburn. Filmul a primit cinci nominalizări la Oscar, fiind în cele din urmă premiat pentru coloana sonoră și cea mai bună piesă, „Moon River”. 

CITEȘTE ȘI: Alimentul nelipsit din viaţa actriţei Audrey Hepburn

Cea mai populara coafura din lume – cocul lui Audrey Hepburn din „Mic dejun la Tiffany”

Apelul lui Johnny Depp la procesul contra The Sun, care l-a descris drept „bătăuș de femei”, respins în instanță

Beyonce, proces de şapte milioane de dolari pentru plagiat

Foto: Profimedia Images