Tom Hanks a dezvăluit filmele lui favorite dintre cele în care a jucat. Alegerile surprind

De: Adrian Popa / 10.11.2021, 13:40
Tom Hanks a dezvăluit filmele lui favorite dintre cele în care a jucat. Alegerile surprind

Majoritatea filmelor în care a jucat Tom Hanks, unul dintre cei mai talentați și admirați actori din istorie, sunt bune. Starul are, însă, trei pelicule favorite.

Hanks a spus care sunt acestea la The Bill Simmons Podcast. El a spus că a selectat filmele în funcție de experiențele persoanele pe care le-a avut atunci când le-a făcut. De aceea surprinde, poate, faptul că din top trei nu fac parte „Forrest Gump” sau „Saving Private Ryan”.

Unul dintre filmele preferate ale lui Tom Hanks este „Cloud Atlas”, din 2012, deoarece a fost „filmat pe o speranță și un vis și pe nimic altceva decât un cerc al dragostei”. „Filmul explorează impactul consecințelor pe care le au asupra oamenilor acțiunile lor, de-a lungul trecutului, prezentului și viitorului. Povestea urmărește evoluția unui suflet care se transformă de-a lungul câtorva secole dintr-un ucigaș într-un erou”, potrivit Cinemagia.

Un alt film preferat de Hanks, în care a jucat, este „A League of Their Own”, din 1992. Motivul? Filmul i-a permis lui Hanks să joace baseball o întreagă vară. Povestea filmului, pe scurt, este următoarea: În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, unul dintre puținii bărbați neîncorporați, Jimmy Dugan (n.e. – jucat de Tom Hanks), un bețiv cu suflet mare, formează o echipă de baseball formată din femei.

Tom Hanks are două premii Oscar

Al treilea film din lista de trei favorite a celebrului actor este „Cast Away”, din 2000. Pentru rolul respectiv, Hanks a fost nominalizat la un premiu Oscar. Pelicula spune povestea unui naufragiat pe o insulă pustie care se bazează pe compania unei mingi de volei, pe care o numește Wilson, pentru a reuși să treacă peste greutăți și să supraviețuiască.

Tom Hanks a primit premiul Oscar, de fiecare dată pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru filmele„Forrest Gump” (1994) și „Philadelphia” (1993).

Sursa: The Independent

CITEȘTE ȘI:

Cele trei filme preferate ale lui Quentin Tarantino, regizorul „Pulp Fiction”

Actori pe care îi cunoști din vedere, dar nu le știi numele