Tony Sirico, care a jucat rolul lui Paulie Walnuts în „The Sopranos”, a murit. Actorul avea 79 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 09.07.2022, 08:46
Tony Sirico, care a jucat rolul lui Paulie Walnuts în „The Sopranos”, a murit. Actorul avea 79 de ani

Tony Sirico, actorul cunoscut pentru rolul mafiotului Peter Paul „Paulie Walnuts” Gualtieri din „The Sopranos”, a murit vineri, a confirmat managerul său pentru publicația Variety. Actorul avea 79 de ani.

Paulie Walnuts, un acolit bombastic și feroce de amuzant pentru Tony Soprano al lui James Gandolfini, cu replici ca nimeni altcineva, a avut o mulțime de scene memorabile în „Sopranos” încă de la început. Tony Sirico a echilibrat caracterul periculos al lui Paulie cu umorul său neîncetat și înclinația pentru malapropisme, numindu-l la un moment dat pe Sun Tzu „Sun Tuh-Zoo”, referindu-se mai târziu la filozof drept „Prințul chinez Matchabelli”.

Sirico a apărut în toate cele șase sezoane din „The Sopranos”, după ce a dat audiții inițial pentru rolul unchiului Junior. Dominic Chianese a primit în cele din urmă acel rol.

Născut Gennaro Anthony Sirico Jr. la 24 iulie 1942 într-o familie italiană din New York, Sirico și-a petrecut o mare parte din viața sa timpurie având probleme cu legea și a fost asociat cu familia mafiotă din viața reală Colombo. El a fost arestat de 28 de ori – mai întâi la vârsta de 7 ani, după ce a furat dintr-un chioșc de ziare – înainte de a începe actoria. A intrat în închisoare de două ori, o dată după ce a fost acuzat de deținere ilegală de armă și din nou pentru jaf armat.

Și-a făcut debutul în actorie ca figurant în drama cu mafioți din 1974 „Crazy Joe”, alături de Henry Winkler. Acest film a precedat nenumăratele roluri ulterioare ale lui Tony Sirico de gangsteri și criminali, de la „Goodfellas” al lui Martin Scorsese în 1990 la „Bullets Over Broadway” al lui Woody Allen în 1994. Sirico a apărut în mai multe filme ale lui Allen, inclusiv „Café Society” în 2016 și „Mighty Aphrodite” în 1995.

În 1989, Sirico a apărut în documentarul „The Big Bang”, în care a discutat despre trecutul său criminal și cum i-a afectat filosofia de viață. În 2013, a apărut în câteva episoade din „Family Guy” ca vocea lui Vinny Griffin, câinele familiei. Cea mai recentă apariție în actorie a fost în două episoade din „American Dad” în rolul unui mafiot pe nume Enzo Perotti.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: James Caan, starul „The Godfather” și „Misery”, a murit la 82 de ani

Philip Baker Hall, actor cunoscut pentru roluri precum cele din „Boogie Nights” și „Modern Family”, a murit la 90 de ani