Top 10 metode groaznice de tortură cu apă!

De: Dragos Tanase / 05.10.2014, 16:00
Apa nu a fost folosită mereu pentru supraviețuire și, în general, în scopurile cunoscute de omenire. De-a lungul timpului, mai ales în Evul Mediu, lichidul vital a provocat multă suferință și chiar moartea unor oameni care au fost torturați cu H2O (simbolul chimic al apei).

Iată 10 dintre cele mai oribile metode de tortură care implicau apa:

1. Camera nazistă de apă

În timpul celui De-al Doilea Război Mondial, Partidul Ungur Nazist a transformat o vilă din secolul 19 din Budapesta într-un centru al terorii. Această casă avea o cameră de apă, care era, de fapt, un fel de bazin plin cu apă foarte rece, în mjilocul căruia se afla o mică platformă. Dacă victima adormea sau nu mai putea sta în aceeași poziție, atunci cădea direct în apă, iar procesul se repeta la nesfârșit…

2. „Sicriul”

„Sicriul” era o o cușcă de metal în forma corpului uman, iar victima era lăsată să moară în soare, fără niciun strop de apă care să-i aline suferința. Mai ales ca organismul uman nu rezistă mai mult de trei zile fără apă. În plus, „sicriul” avea spații destul de mari pentru ca diferite animale și insecte să se strecoare și să se ospăteze din persoana aflată înăuntru, în timp ce aceasta era încă în viață!

3. „Vindecarea” cu apa

Deși numele sugerează un beneficiu, în realitate această metodă de tortură era menită să înece „pacientul”. Victima era imobilizată pe spate și i se turna apă pe gât, iar procesul continua până când se îneca sau sângera intern până la moarte.

4. Mariajul republican

Numele acestei forme de tortură nu are nicio legătură cu politicienii din America, ci cu guvernul republican din Franța anilor 1790. A fost numit mariaj întrucât atât bărbatul, cât și femeia erau torturați în același timp. După ce erau dezbrăcați și legați bine, câteodată cele două victime erau și înjunghiate. Apoi erau aruncate în râul Loire, unde se înecau. Aceste forme de execuție aveau loc cu regularitare, în acele timpuri.

5. Hărțuirea

Tortură sadică, hărțuirea sau teroarea implicau bătăi fizice sau abuzuri sexuale. Dar una dintre metode implica și apa. Un caz extrem de bizar s-a întâmplat în anul 2005, în California. Pentru a intra în frăția Chi Tau de la Universitatea Chico State, un tânăr a fost forțat să se supună unui ritual sadic în subsolul casei. Băiatul de 21 de ani a fost pus să facă flotări pe podeaua plină de ape reziduale din subsol, apoi a fost „uscat” cu radiatoare date pe rece, iar la final a fost pus să bea apă dintr-un bidon de 18 litri, reumplut mereu. Studentul a intrat în convulsii, iar la spital a murit. Cauza morții? Intoxicație acută cu apă!

6. Testul degerăturilor

Tot în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, Unitatea 731, înființată de armata japoneză în Manchuria, era condusă de generalul Ishii Shiro, un doctor care a condus multe experimente umane în numele științei. Unul dintre ele s-a numit „Testul degerăturilor”. Astfel, bărbați și femei erau scoși dezbrăcați în frig, iar soldații aruncau apa rece pe diverse părți ale corpului lor. Atunci când membrele corpului înghețau, erau fie zdrobite, fie dezghețate brusc cu apă fierbinte. După încetarea războiului, unii dintre aghiotanții lui Shiro au fost executați, în timp ce generalul a murit din cauze naturale, în Japonia, după ce a pus la dispoziția americanilor toate datele cercetărilor sale.

7. Apa clocotită

Așa cum îi spune și numele, aceasta metodă de tortură implica scufundarea victimelor în apă clocotită. Se practica în Evul Mediu, iar cei în cauză aveau parte de o moarte cumplită.

8. Dunking

Procesul vrăjitoarelor din Salem este cel mai cunoscut proces din istorie, pe tema vrăjitoriei. A avut loc peste Ocean, în Massachusetts-ul colonial, în 1692. La proces, forma de tortură a vrăjitoarelor s-a numit o practică numită „dunking”. Acuzata era legată de un scaun și scufundată în apă. Dacă plutea era considerată vrăjitoare.

9. Picătura chinezească

Deși numele sugerează altceva, această formă de tortură nu are nimic de-a face cu China. Originea numelui provine de la o cascadorie a lui Harry Houdini, „Chinese Water Torture Cell”. Magicianul intra într-un vas imens plin cu apă, legat la mâini și cu fața în jos, încercând să scape. Ca formă de tortură, această practică a fost în vogă în Italia secolului 15. A fost inventată de un avocat, pe nume Marsili, după ce a văzut ce impact are o picătură de apă asupra unei pietre. Victima era legată astfel ca pe frunte să-i cadă picături de apă la un interval de timp predefinit. Apa era rece, iar picătura cădea în același loc zile la rând, provocând nebunia victimei.

10. Waterboarding

Waterboarding s-a născut în secolul 16, în Europa. Ca și în cazul „vindecării cu apă”, victima era imobilizată pe spate, dar apa nu i se turna pe gât, ci pe întreaga față, însă nu înainte ca ochii, nasul și gura să fie acoperite cu o cârpă. Apa era turnată la intervale de timp, pentru ca senzația de înec să fie prelungită.