„Top Gun: Maverick” depășește „Titanic” și devin al șaptelea film cu cele mai mari încasări din istoria box-office-ului american

De: Nicoleta Lepădatu / 08.08.2022, 18:06
„Top Gun: Maverick” depășește „Titanic” și devin al șaptelea film cu cele mai mari încasări din istoria box-office-ului american

„Top Gun: Maverick” a depășit „Titanic” și devine astfel al șaptelea film cu cele mai mari încasări de până acum la box office-ul american, cu 662 de milioane de dolari din vânzări de bilete în cinematografe.

„Titanic”, una dintre cele mai mari povești de succes din istoria box office-ului, a strâns 600,7 milioane de dolari din lansarea sa originală din 1997 și a generat 659 de milioane de dolari cu relansările ulterioare.

Pentru Paramount, „Top Gun: Maverick” l-a întrecut pe „Titanic” drept cel mai mare film al studioului din istoria sa de 110 de ani. Cu toate acestea, epopeea dezastrului lui James Cameron încă depășește aventura cu avionul de luptă a lui Tom Cruise în afara Americii de Nord, cu 1,5 miliarde de dolari la box office-ul internațional și 2,2 miliarde de dolari la nivel global.

În mod impresionant, „Top Gun: Maverick” a vândut un număr similar de bilete în străinătate ca și pe plan intern, suma internațională a filmului fiind de 690 de milioane de dolari. Fără a fi difuzat în cinematografele din China sau Rusia, continuarea de succes a filmului „Top Gun” din 1986 a încasat până în prezent 1,3 miliarde de dolari.

„Top Gun: Maverick” pe lista cu cele mai de succes filme de box office

„Top Gun: Maverick” atrage publicul într-un mod care ar fi fost monumental chiar înainte de pandemia de COVID-19. Acum este aproape de a ajunge din urmă producția cu super eroi Marvel „Avengers: Infinity War”, care în prezent este a șasea lansare internă cu cele mai mari încasări, cu 678 de milioane de dolari.

Dincolo de asta, lista cu primele cinci filme care au obținut cele mai mari încasări în America de Nord este compusă din: „Black Panther” (700 de milioane de dolari), „Avatar” (760 de milioane de dolari), „Spider-Man: No Way Home” (804 de milioane de dolari), „Avengers: Endgame” (853 milioane de dolari) și „Star Wars: The Force Awakens” (936 milioane dolari).

De când „Top Gun: Maverick” a debutat în mai și a înregistrat un nou record de lansare în weekendul Memorial Day cu 160,5 milioane de dolari, a rămas o forță de box office. Filmul nu a coborât de pe primele cinci locuri în topurile de weekend timp de zece săptămâni. „Maverick” este primul film al lui Cruise care a depășit 100 de milioane de dolari într-un singur weekend și primul său lungmetraj care a depășit 1 miliard de dolari la box office-ul mondial.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Câte avioane F/A-18 Super Hornet poți cumpăra cu banii strânși în box office de „Top Gun: Maverick”