„Top Gun: Maverick” a depășit 1 miliard de dolari la box office la nivel mondial

De: Nicoleta Lepădatu / 27.06.2022, 11:49
„Top Gun: Maverick” a depășit 1 miliard de dolari la box office la nivel mondial

„Top Gun: Maverick”, de la Paramount/Skydance a depășit pragul de 1 miliard de dolari la nivel mondial, devenind doar al doilea film al erei pandemiei care a ajuns la o astfel de performanță – și prima dată pentru Tom Cruise într-o carieră de 40 de ani. Aviatorilor le-au trebuit doar 31 de zile să ajungă la 1 miliard de dolari, cu un total de până duminică la aproximativ 1,006 miliarde de dolari la nivel mondial, 521,7 milioane de dolari în America de Nord și 484,7 milioane de dolari din box office-ul internațional.

Filmul lui Cruise a depășit deja peste 900 de milioane de dolari luni trecută, iar cu câteva zile înainte trecuse de 800 de milioane de dolari pentru a deveni cel mai mare succes al lui Tom Cruise la nivel global.

Sequelul al cărui acțiune are loc cu 36 de ani mai târziu și regizat de Joseph Kosinski a fost un succes imens și internațional. Weekendul trecut a scăzut cu doar 21% la capitolul încasări, iar săptămâna aceasta, cu 44,5 milioane de dolari de pe 65 de piețe, a scăzut cu doar 26% – lucru pur și simplu fenomenal.

Performanța „Top Gun: Maverick” este o dovadă a muncii pe care echipele de distribuție și marketing ale Paramount au investit-o în acest proiect, în timp ce Tom Cruise însuși are un merit important. Starul neobosit a călătorit în San Diego, Mexico City, Japonia, Cannes, Londra și Seul pentru a promova filmul. După călătoria sa în Coreea, a făcut chiar o oprire la convenția CineEurope de la Barcelona miercurea trecută (în drum de la Seul către platourile de filmare ale următoarei Misiuni: Impossible).

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Paramount este dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor pentru „Top Gun: Maverick”