„Top Gun Maverick”: Quentin Tarantino a văzut filmul; ce crede despre blockbuster

De: Ana Obretin / 06.08.2022, 14:50

Regizorul Quentin Tarantino și-a spus recent părerea despre blockbusterul „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise în rolul principal.

Invitat în podcastul ReelBlend, al site-ului CinemaBlend, acesta a spus că a văzut recent continuarea filmului „Top Gun: Maverick”.

CITEȘTE ȘI: Câte avioane F/A-18 Super Hornet poți cumpăra cu banii strânși în box office de „Top Gun: Maverick”

De la Daniel Craig la Tom Cruise și Dwayne Johnson: Topul celor mai mari salarii de la Hollywood

„În mod normal, nu vorbesc prea mult despre filme noi, pentru că trebuie să spun doar lucruri bune, dar, în cazul de față, mai trebuie să spun că iubesc ‘Top Gun: Maverick’. Mi s-a părut fantastic”, a declarat Tarantino.

„L-am văzut într-un cinematograf”, a continuat cineastul în vârstă de 59 de ani. „Așa cum spune Brett Easton Ellis, acest film și ‘West Side Story’ al lui Steven Spielberg oferă ambele un adevărat spectacol cinematografic, genul de experiență pe care aproape credeam că nu o voi mai avea niciodată. A fost fantastic”, a mai spus acesta.

Quentin Tarantino a mai spus că s-a întrebat dacă este potrivit să se facă o continuare fără regretatul regizor Tony Scott, care a realizat filmul original „Top Gun”. Și că a mers direct să discute subiectul cu Tom Cruise, care a ezitat multă vreme din acest motiv, dar care l-a realizat, în cele din urmă, pentru că era „o poveste bună”.

„Cu ‘Top Gun: Maverick’ am impresia că suntem foarte aproape de a vedea un alt film de Tony Scott, un bărbat pe care îl iubesc atât de mult, al cărui cinema îl iubesc atât de mult”, a continuat Tarantino, care a semnat scenariul pentru „True Romance”, un film regizat de Scott în 1993.

„Regizorul Joseph Kosinski a făcut o treabă grozavă”, a concluzionat el. „Respectul și dragostea pentru Tony au fost în fiecare cadru din ‘Top Gun: Maverick’. A fost aproape în fiecare decizie. A fost făcut în mod conștient, dar în acest mod foarte cool, care a fost cu adevărat respectuos. A fost în fiecare decizie pe care Tom a luat-o în film”, a mai spus cineastul american, potrivit Variety.

CITEȘTE ȘI:Top 7 filme despre gătit care vor scoate la lumină chef-ul din tine (Video)

Foto: Profimedia Images