Trei piese de pe un album postum al lui Michael Jackson au fost retrase de pe serviciile de streaming

De: Nicoleta Lepădatu / 07.07.2022, 14:06
Trei piese de pe un album postum al lui Michael Jackson au fost retrase de pe serviciile de streaming

Trei piese de pe un album postum al lui Michael Jackson au fost retrase de pe serviciile de streaming în urma unor acuzaţii repetate conform cărora ar conţine înregistrări vocale false, conform BBC.

Piesele „Monster”, „Keep Your Head Up” şi „Breaking News” au apărut pe albumul postum „Michael”, lansat în anul 2010, la un an după moartea artistului american.

De atunci, ele au făcut obiectul unui proces intentat de o admiratoare, care susţine că anumite fragmente vocale din cele trei piese ar aparţine de fapt unui alt cântăreţ, folosit doar cu ocazia sesiunilor de înregistrări.

Reprezentanţii casei de discuri Sony Music şi ai Fundaţiei Michael Jackson au spus că retragerea acelor cântece de pe site-urile de streaming nu are nicio legătură cu autenticitatea lor.

Într-o declaraţie comună, ei au spus: „Rămânem concentraţi pe lucrurile care contează – pe proiecte noi şi existente care celebrează moştenirea lăsată de Michael Jackson”, inclusiv pe musicalului „MJ” de pe Broadway  pe filmul biografic anunţat recent.

„Celelalte piese de pe album rămân pe erviciile de streaming. Decizia nu trebuie privită ca o îngrijorare legată de autenticitatea pieselor – pur şi simplu a venit vremea să depăşim momentul provocat de ştirile despre ele şi care distrag atenţia publicului”, au adăugat reprezentanţii Sony Music şi Fundaţiei Michael Jackson.

Lansat în 2010, „Michael” a fost primul album cu muzică originală apărut pe piaţă după ce Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani din cauza unei supradoze de propofol.

Chiar înainte de a ajunge în topuri, unii dintre membrii familiei Jackson şi-au exprimat îndoielile legate de posibilitatea ca starul pop să fi înregistrat toate partiturile vocale din toate piesele de pe acel album postum.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Un film biografic despre Michael Jackson este în lucru, conform lui TJ Jackson, nepotul starului