Trofeul Eurovision obținut de Kalush Orchestra, vândut pentru a cumpăra drone pentru Ucraina

De: Ana Obretin / 30.05.2022, 10:41
Trofeul Eurovision obținut de Kalush Orchestra, vândut pentru a cumpăra drone pentru Ucraina

Kalush Orchestra, formația ucraineană care a câștigat ediția de anul acesta a concursului Eurovision, și-a vândut trofeul la licitație, pentru a cumpăra drone pentru armata Ucrainei. 

Grupul a strâns 900.000 de dolari prin vânzarea trofeului Eurovision, într-o licitație organizată pe Facebook, potrivit Reuters. Kalush Orchestra a câștigat trofeul cu piesa „Stefania”, beneficiind de un sprijin public imens, inclusiv din partea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

CITEȘTE ȘI: Oleg Sentsov luptă în Ucraina. Alte staruri care au participat la războaie pe când erau deja celebre

Rusia a invadat Ucraina în februarie, iar, până în prezent, mii de ucraineni civili au murit, câteva milioane au fugit din țară, iar multe dintre orașe au fost transformate în ruine. Administrația de la Moscova numește acțiunile sale o „operațiune militară specială” pentru a dezarma Ucraina și a o proteja de fasciști. De cealaltă parte, Ucraina și Occidentul spun că acuzația de fascism este fără temei și că războiul este un act de agresiune neprovocat.

În weekend, forțele ucrainene s-au confruntat cu noi rafale de artilerie pentru a opri încercările Rusiei de a captura Sievierodonețk, cel mai mare oraș pe care Ucraina încă îl controlează în regiunea de est a Lugansk.

CITEȘTE ȘI: Scandal la Eurovision: TVR a făcut publice componența juriului și notele acordate în finală, anulate de EBU

Foto: Profimedia Images