Eurovision: Kalush Orchestra a lansat un clip tulburător al piesei „Stefania”, filmat în orașe ucrainene distrise (VIDEO)

De: Ana Obretin / 16.05.2022, 11:50
Eurovision: Kalush Orchestra a lansat un clip tulburător al piesei

Kalush Orchestra, grupul pop-rap care i-a adus Ucrainei victoria la Eurovision 2022, a lansat videoclipul piesei câștigătoare „Stefania”. Clipul foarte emoționant a fost filmat în ruinele mai multor orașe martir din Ucraina, distruse de război.

„L-am filmat în Bucea, Irpin, Gostomel și Borodianka”, a explicat trupa pe contul de Instagram. Orașe marcate în special de atacurile rusești. „Este o rană adâncă și dureroasă”, susțin artiștii. „Imnul victoriei noastre” „Clipul se bazează pe evenimente reale petrecute în timpul agresiunii militare din Ucraina din 2022”, precizează descrierea videoclipului de pe YouTube.

CITEȘTE ȘI: Suspiciuni de fraudă la Eurovision: Juriile din șase țări, printre care România, eliminate; Ce spune TVR

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de KALUSH (@kalush.official)

„Odată, i-am dedicat această melodie mamei mele, iar, când a izbucnit războiul, piesa a căpătat semnificații noi”, mai spune pe pagina de YouTube a piesei rapperul Oleh Psiuk, solistul trupei. „Deși nu era niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina. În plus, societatea a început să-l numească imnul nostru de război”, a adăugat acesta. „Dar, dacă Ștefania este acum imnul războiului nostru, mi-aș dori ca acesta să devină imnul victoriei noastre”.

Kalush Orchestra, a cărui melodie „Stefania” amestecă ritmuri de hip-hop cu muzică tradițională, a câștigat, sâmbătă seară, la Torino, finala Eurovision. Președintele Volodimir Zelensky a dat tonul reacțiilor ucrainene: „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”, a scris acesta pe Facebook.

Vezi clipul mai jos:

CITEȘTE ȘI: Eurovision: Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO, a felicitat Ucraina

Eurovision: Poliția italiană a blocat atacuri cibernetice pro-ruse în timpul concursului

Foto: Profimedia Images