Trupa Rammstein confirmă că a înregistrat un nou album

De: Ana Obretin / 01.03.2021, 11:56
Trupa Rammstein confirmă că a înregistrat un nou album

Rammstein a confirmat că a înregistrat un nou album în timpul pandemiei, după ce imagini în studio cu membrii trupei germane au fost publicate anul trecut pe contul de Instagram, provocând speculații în acest sens. 

Într-un nou interviu, clăparul Christian „Flake” Lorenz a confirmat scopul acelor sesiuni de înregistrări.

„Faptul că nu am putut cânta live ne-a sporit creativitatea”, a declarat el pentru Motor Music. „Am avut mai mult timp să ne gândim la lucruri noi și atenția ne-a fost mai puțin distrasă. Drept urmare, am înregistrat un disc pe care nu îl planificasem”, a povestit acesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial)

Flake a oferit câteva detalii despre album, spunând că subiectele au variat de la „experiențele cotidiene” la „evenimente mondiale”. „Tema noastră este practic nebunia oamenilor și acest lucru nu este mult diferit în timpul pandemiei comparativ cu vremurile normale”, a explicat Lorenz. „Așadar, sursele de inspirație au fost întotdeauna acolo. Majoritatea lucrurilor cu care ai de-a face au loc în cele din urmă în propriul tău cap. Doar ‘umflături’ mici ies afară și sunt suficiente atunci când străzile sunt doar pe jumătate pline”.

Al șaptelea album de studio al trupei Rammstein, fără titlu, a fost lansat în luna mai 2019, la zece ani de la anteriorul material discografic, “Liebe ist für alle da”. Albumul s-a situat pe primul loc în topurile din 14 țări.

„În timp ce atât de multe trupe din anii ’90 din genul industrial/ nu-metal au intrat într-un con de umbră (Spineshank, Trapt sau Powerman 5000, știe cineva?), Rammstein și sunetul ei de neclintit a rămas legată de originalitatea ei, îmbinând versuri atrăgătoare cu sound-ul industrial puternic”, a scris NME într-o recenzie de patru stele a celui mai nou disc al formației. „Pentru aceasta, ar trebui să fie aplaudată la nivel mondial, pentru că acest album este, fără îndoială, un triumf răsunător”, a mai scris NME.

Rammstein este una dintre puținele trupe metal care și-au păstrat componența de la debut. În afară de Till Lindemann, formația este compusă din Richard Z. Kruspe (chitară), Paul Landers (chitară), Oliver Riedel (bas), Christoph Schneider (tobe) și Christian Lorenz (clape). Formația germană Rammstein a concertat de două ori în România, în 2010 și 2013.

CITEȘTE ȘI: Solistul trupei Rammstein le ia celor de la Apocalyptica 45.000 de euro  

Bani făcuți de acasă: Platforma OnlyFans a explodat în popularitate în timpul pandemiei 

Foto: Profimedia Images