U2: Lui Bono nu-i place numele trupei; iar majoritatea pieselor lor sunt „penibile”

De: Ana Obretin / 21.01.2022, 09:18
U2: Lui Bono nu-i place numele trupei; iar majoritatea pieselor lor sunt

Cântărețul irlandez Bono nu a părut foarte apreciativ la adresa propriei trupe, U2, într-un interviu recent acordat în podcastul Awards Chatter, al prestigioasei publicații The Hollywood Reporter.

Starul a spus că nu îi place numele trupei: „Pentru noi, a sunat ca numele unui avion spion, suna futurist (…), dar nu-mi place acest nume. Tot nu-mi place prea mult”.

CITEȘTE ȘI: Trupa U2 cauta inlocuitor pentru solistul Bono

Primul manager al grupului, Paul McGuiness, a fost cel care i-a convins pe Bono și pe chitaristul The Edge – prezent și el în interviu – să păstreze numele, asigurându-i că „U2” va arăta bine pe tricouri.

Autorul hitului „Sunday Bloody Sunday” s-a arătat, de asemenea, dur cu propria voce. Vorbind despre albumele lor de la începuturi, inclusiv despre cel de debut, „Boy”, el a spus că trupa „are un sound grozav”, dar consideră că vocea sa este „prea obosită.

„Eram în mașină și una dintre melodiile noastre era la radio și am devenit stacojiu. M-am simțit stânjenit. Chiar găsesc că U2 depășește adesea limitele penibilului”, a spus el. Și, dacă îi place vocea sa pe discul „Vertigo”, el a insistat că „majoritatea celorlalte” albume îl fac să „strângă puțin din dinți”.

Cu toate acestea, Bono spune că pare să simtă că a făcut progrese, declarând că „a devenit cântăreț abia de curând”.

Această intransigență nu este, evident, împărtășită de publicul larg: de la formarea ei, acum 46 de ani, trupa U2 a înregistrat succes după succes, având la activ peste 150 de milioane de albume vândute.

Bono și-a împrumutat de curând vocea unui personaj din lungmetrajul animat „Sing 2” și a co-scris „Your Song Saved My Life”, piesă de pe coloana sonoră care a intrat pe lista scurtă de propuneri pentru o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun cântec original.

CITEȘTE ȘI: U2 și Martin Garrix lansează imnul Euro 2020, “We Are The People We’ve Been Waiting”

Cât de sexy poate să fie fiica lui Bono, solistul U2!

Foto: Profimedia Images

Tags: