Un film despre criptomoneda Ethereum va fi produs de legendarul Ridley Scott

De: Adrian Popa / 22.04.2022, 10:41
Un film despre criptomoneda Ethereum va fi produs de legendarul Ridley Scott

Celebrul Ridley Scott va aduce pe marile ecrane povestea Ethereum, blockchain-ul care susține a doua cea mai populară criptomonedă din lume, Ether (ETH).

Compania regizorului, Scott Free Productions, va ecraniza cartea „The Infinite Machine”, scrisă de jurnalista Camila Russo. Autoarea a făcut anunțul pe contul ei de Twitter. Scott este regizorul unor filme faimoase, precum „Blade Runner”, „Alien” sau „Gladiator”.


Filmul despre Ethereum va fi regizat de Shyam Madiraju (cunsocut pentru „Harami”), cel care va scrie și scenariul. La producție vor mai lucra Tom Moran, Vera Meyer – ambii de la Scott Free Productions – și Alejandro Miranda de la Versus Entertainment.

Blockchain-ul este cel pe care se bazează cele mai multe proiecte cripto. El a fost dezvoltat de opt persoane în 2014, după un proiect propus de Vitalik Buterin, cel considerat a fi părintele Ethereum. Antreprenorul s-a născut în Kolomna, Rusia, după destrămarea Uniunii Sovietice, iar ulterior familia lui a emigrat în Canada în 2000, anul în care Putin a devenit președinte. El a criticat recent dur Rusia pentru declanșarea războiului din Ucraina.

Ethereum
Vitalik Buterin (Foto: Profimedia Images)

Filmul va fi finațat prin mai multe metode, inclusiv prin intermediul unei Decentralized Autonomous Organization (DAO). Organizația The Infinite Machine a lansat deja o colecție de NFT-uri, numită Genesis, pentru a susține proiectul.

Filmările ar putea începe în cel de-al treilea trimestru al acestui an, iar filmul ar putea ajunge în cinematografe în 2023.

Cartea „The Infinite Machine”, apărută în 2020, arată cum Ether a devenit, din proiectul unui adolescent, Buterin, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizare, fiind depășită doar de Bitcoin.

Compania Scott Free Productions, fondată în 1995, a produs titluri precum „Alien: Covenant”, „The Martian” sau „Death on the Nile”.