Un film despre lumea travestiților deschide Săptămâna Criticii, la Festivalul de la Veneția 2022

De: Ana Obretin / 25.07.2022, 16:05
Un film despre lumea travestiților deschide Săptămâna Criticii, la Festivalul de la Veneția 2022

Săptămâna Internațională a Criticii (La Settimana Internazionale della Critica) secțiune autonomă și paralelă Festivalului de Film de la Veneția, se va deschide anul acesta cu „Three Nights a Week”, o comedie romantică franceză plasată în lumea „drag queens”, regizată de Florent Gouëlou.

„Queens”, un road movie feminist plasat în Maroc, al regizoarei Yasmine Benkiran, despre trei femei care încearcă ajungă pe coasta Atlanticului înaintea poliției, va închide evenimentul. Ambele pelicule vor fi prezentate în afara competiției.

CITEȘTE ȘI: Julianne Moore va fi președinta juriului ediției de anul aceasta a Festivalului de Film de la Veneția

Evenimentul / L’événement, filmul care a câștigat Leul de Aur la Veneția 2021, din 24 iunie în cinema

Șapte filme de debut include competiția de anul acesta a Săptămânii Criticii, printre care drama ecologică „Beating Sun”, a regizorului francez Philippe Petit, despre un arhitect peisagist hotărât să creeze o grădină sălbatică în inima centrului orașului Marsilia, thrillerul psihologic german „Skin Deep”, al regizorului Alex Schaad, a cărui intriga se învârte în jurul conceptului de identitate de gen, și comedia italiană „Margins”, a lui Niccolò Falsetti, despre o trupă punk toscană. Selecția este completată de drama columbiană a lui Theo Montoya „Anhell69”, filmul suedez „Dogborn”, de Isabella Carbonell, „Eismayer”, de regizorul austriac David Wagner, și „Have You Seen This Woman?”, de Dušan Zorić și Matija Gluščević.

Toate cele șapte titluri concurează, alături de filmele de debut din selecția oficială a Festivalului de la Veneția, pentru premiul Leul Viitorului (Leone del Futuro), scrie The Hollywood Reporter.

Selecția oficială pentru Festivalul de Film de la Veneția 2022 va fi anunțată marți.

Cea de-a 79-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția are loc în perioada 31 august – 10 septembrie. 

CITEȘTE ȘI: Catherine Deneuve va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de la Veneția

Foto: Profimedia Images