Un lungmetraj biografic despre Duran Duran se află în lucru, a confirmat Roger Taylor

De: Nicoleta Lepădatu / 30.10.2021, 17:29
Un lungmetraj biografic despre Duran Duran se află în lucru, a confirmat Roger Taylor

Urmând exemplu Queen, Elton John, Aretha Franklin și a nenumăraților altora care își vor relua viața muzicală pe marele ecran, Duran Duran a anunțat că va lansa un film care le prezintă cariera. Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor şi Roger Taylor, membrii trupei new wave din Birmingham de 40 de ani, vor realizarea un lungmetraj despre perioada lor de glorie.

„Este bătută în cuie ideea şi ne-au fost prezentate diferite variante de scenarii şi abordări”, a declarat toboşarul Roger Taylor pentru o publicație britanică. „Nu ne-am hotărât încă asupra celui mai potrivit, dar sunt chestiuni în dezvoltare şi vom vedea încotro duc. Ne-ar plăcea mult să facem ceva de genul acesta şi cred că ceva se va întâmpla în următorii ani”.

Trupa Duran Duran a fost înfiinţată în Birmingham în 1978 şi era, iniţial, parte din scena New Romantic. În anii 1980, orientată mai mult spre mainstream, trupa a devenit o prezenţă nelipsită din top 10. Single-uri precum „The Reflex”, „Girls on Film”, „Hungry Like the Wolf”, „The Wild Boys” şi „Is there something I should know?” au ajuns între primele poziţii ale clasamentului britanic, la jumătatea deceniului. Piesa ca „Ordinary World” şi „Come Undone” s-au impus la începutul anilor 1990.

Sound-ul dominat de sintetizator şi linii de bas profunde a devenit o prezenţă obişnuită la radio şi televiziune, iar grupul a început să susţină concerte sold-out peste tot în lume. Materialele discografice lansate până în prezent au fost vândute în peste 100 de milioane de copii, la nivel global, iar pe parcursul carierei Duran Duran a fost recompensată cu numeroase distincţii, între care două Grammy şi o stea pe Hollywood Walk of Fame

Trupa a lansat luna aceasta „Future Past”, al 15-lea album, iar în vara lui 2022 are programat un concert în Hyde Park din Londra.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Duran Duran lansează albumul de studio ”Future Past”, pentru a sărbători 40 de ani de la debut

 

Tags: