Un musical despre prințesa Diana are lansarea pe Netflix înainte de cea pe Broadway

De: Loredana Toma / 31.03.2021, 16:16
Un musical despre prințesa Diana are lansarea pe Netflix înainte de cea pe Broadway

Un musical despre prințesa Diana, care trebuia lansat în martie anul trecut și a fost amânat din cauza pandemiei, va avea premiera pe Netflix, pe 1 octombrie. Premiera pe platforma de streaming a producției intitulate simplu “Diana” vine cu două luni mai devreme față de lansarea pe Broadway, New York, care va avea loc pe 1 decembrie, la Teatrul Longacre.

“Diana” spune povestea prințesei care se află în lumina reflectoarelor datorită logodnei sale cu prințul Charles și care caută să-și găsească loc în structura rigidă a familiei regale britanice. Blocată într-o căsnicie fără iubire, Diana încearcă să-și găsească vocea.

Varianta înregistrată a show-ului pentru Netflix, regizat de Christopher Ashley, a fost filmată în 2020, fără public, și include distribuția originală, respectiv Jeanna de Waal în rolul prințesei  Diana, Roe Hartrampf ca prințul Charles, Erin Davie fiind Camilla Parker Bowles, iar Judy Kaye o interpretează pe regina Elizabeth a II-a.

Producătorii speră ca lansarea pe Netflix a musicalului „Diana” să fie de bun augur

Producătorii show-ului speră ca lansarea pe Netflix să genereze interes pentru premiera pe Broadway. Platformele de streaming sunt de un real ajutor dacă teatrele și cinematografele sunt închise. De exemplu, platforma Disney+ a lansat, cu succes, o variantă înregistrată a spectacolului “Hamilton”, de Lin-Manuel Miranda, cu aceeași distribuție originală de pe Broadway. Câteva spectacole de teatru precum “American Son”, cu Kerry Washington, “Springsteen on Broadway” și “Oh, Hello”, aparținând lui Nick Kroll și John Mulaney, au fost lansate pe Netflix.

“Șansa de a distribui show-ul nostru mai întâi pe platforma de streaming Netflix, care înseamnă o audiență globală, și, mai apoi, unui public pe Broadway este ceva ce am visat de mai bine de un an. Suntem extrem de încântați să putem, în sfârșit, să împărtășim lumii acest musical”, au spus producătorii show-ului, potrivit Variety.

În 2022, se împlinesc 25 de ani de la decesul prințesei Diana. Pe 31 august 1997, prințesa Diana deceda în urma unui accident de mașină, produs la Paris, în timp ce aceasta era urmărită de paparazzi.

CITEȘTE ȘI: Prințesa Diana: Martin Bashir a scăpat de o anchetă penală privind interviul-eveniment din 1995

Filmările pentru „Spencer”, în care Kristen Stewart joacă rolul prințesei Diana, au debutat în Marea Britanie

Noi dezvăluiri! Ultimele cuvinte ale Prinţesei Diana înainte să moară

Foto: Profimedia Images