Un tânăr, reținut 24 de ore în cazul amenințărilor cu moartea adresate actriței Maia Morgenstern

De: Ana Obretin / 29.03.2021, 16:04
Un tânăr, reținut 24 de ore în cazul amenințărilor cu moartea adresate actriței Maia Morgenstern

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr în dosarul privind ameninţările cu moartea primite de actriţa Maia Morgenstern, managerul Teatrului Evreiesc de Stat din București.

Potrivit Parchetului, tânărul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de ameninţare, cu circumstanţe agravante, „pentru motive legate de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică”. „La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea ameninţări cu moartea şi cu alte vătămări la adresa persoanei vătămate şi la adresa angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat”, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Totodată, dosarul a fost mutat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Actrița a depus plângere la poliție, după ce a primit un e-mail în care era amenințată cu moartea. Mesajul antisemit a fost făcut public de Maia Morgenstern pe contul ei de Facebook sâmbătă, de Ziua Mondială a Teatrului, care a coincis cu sărbătoarea evreiască Pesah.

Mesajul era semnat „din partea partidului AUR”, însă reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au transmis un comunicat în care vorbesc despre „o înscenare”.

În urmă cu mai mult de o săptămână, Maia Morgenstern a spus că, în timpul unui eveniment la care au participat directori de teatre și de instituții de cultură publice, a asistat la momentul în care o persoană a avut o replică antisemită. Într-un mesaj scris pe Facebook, actrița a povestit despre acest incident – care a avut loc la o întrunire sub titlul „Vocea teatrului licean bucureștean” -, spunând că a fost lovită de „o scârbă fără margini”. Numeroși colegi de breaslă au avut la momentul respectiv mesaje de susținere.

CITEȘTE ȘI: Maia Morgenstern a primit un mesaj de amenințare cu moartea; Direcția de Investigații Criminale a început o anchetă

Maia Morgenstern, amintiri din copilărie: “Ce nu ştia mama, ştia tata”

Cum se menţine în formă Maia Morgenstern – FOTO