„Uncharted” intră direct pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul premierei

De: Nicoleta Lepădatu / 22.02.2022, 08:15
„Uncharted” intră direct pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul premierei

„Uncharted”, cu Tom Holland și Mark Wahlberg, intră direct pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul premierei, cu încasări de 1.356.692 de lei.

Descurcăreţul Nathan Drake (Tom Holland) este recrutat de experimentatul vânător de comori Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) pentru a recupera o avere adunată de Ferdinand Magellan şi pierdută cu 500 de ani în urmă de Casa Moncada. Ceea ce începe ca o tâlhărie pentru cei doi devine o cursă în jurul globului pentru a ajunge la comoară înaintea crudului Santiago Moncada (Antonio Banderas), care crede că el şi familia lui sunt moştenitorii de drept ai acesteia.

Dacă Nate şi Sully reuşesc să descifreze indiciile şi să rezolve unul din cele mai vechi mistere ale lumii, vor găsi o comoară de 5 miliarde de dolari şi poate pe fratele lui Nate, dispărut de mult timp… dar numai dacă pot învăţa să lucreze împreună.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc în această săptămână coboară ocupantul locului întâi de săptămâna trecută, „Death on the Nile” cu încasări de 387.524 de lei.

Unul dintre cele mai ecranizate personaje din istorie, Hercule Poirot, revine în atenţie în interpretarea lui Kenneth Branagh, cineastul britanic care tocmai a bătut un important record la Oscaruri, fiind nominalizat la şapte categorii diferite. Cunoscutul roman al Agathei Christie are parte de o nouă adaptare, poate cea mai elegantă de până acum.

Ca multe din romanele lui Christie, „Moarte pe Nil” are aceeaşi construcție: o crimă şi mai mulţi suspecţi – fiecare cu motivele lui să ucidă – prizonieri într-un spaţiu restrâns. Dacă în filmul anterior al lui Branagh, „Crima din Orient Express”, această locaţie de unde nu se poate intra sau ieşi, acum acțiunea se petrece pe vasul Karnak, pornit într-o croazieră pe Nil cu personaje din înalta societate. În centrul atenţiei este Linnet Ridgeway (Gal Gadot), o bogată moştenitoare care îşi petrece luna de miere cu noul soţ, Simon Doyle (Armie Hammer), alături de câţiva apropiaţi. Problemele încep când fosta iubită a lui Simon şi colega de pension a lui Linnet, Jackie (Emma Mackey), urmăreşte grupul de petrecăreţi, neascunzându-și durerea pentru pierderea lui Simon.

Pe locul al treilea în box office-ul românesc de săptămâna aceasta se află tot o premieră, „Dog. Un câine de legendă”, cu încasări de 281.523 de lei.

Briggs, fost grănicer, și Lulu, o femelă din rasa Malinois belgian, pornesc la drum de-a lungul coastei Pacificului pentru a ajunge la înmormântarea celui mai bun prieten din armată. Unul dintre ei mai are de trăit o săptămână, iar celălalt trăiește fiecare zi ca și când ar fi ultima.

Regia filmului este semnată de Reid Carolin, Channing Tatum și din distribuție fac parte Channing Tatum, Cayden Boyd, Aqueela Zoll, Ronnie Gene Blevins.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de „Marry Me”, cu încasări de 276.430 de lei,  „Encanto” (189.721 de lei),  „Clifford the Big Red Dog”, cu încasări de 156.644 de lei, „Spider-Man: No Way Home” (131.720 de lei), „Moonfall”, cu încasări de 107.095 de lei, „Sing 2” (46.538 de lei) și „Tabăra” (38.537 de lei).

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Marvel și Sony confirmă că au în dezvoltare cel puțin încă un film „Spider-Man”

„355”, thrillerul care revoluționează filmele cu spioni, din 7 ianuarie în cinema