Disney pregătește premiera „Moarte pe Nil” după scandalul Armie Hammer; noul trailer a fost lansat

De: Ana Obretin / 22.12.2021, 14:59
Disney pregătește premiera

După șase amânări în ultimii doi ani, Disney pregătește în sfârșit premiera filmului „Moarte pe Nil/ Death on the Nile”, adaptarea după romanul Agathei Christie regizată de Kenneth Branagh.

Însă, înainte ca lungmetrajul să ajungă pe marele ecran, studioul va trebui să navigheze printr-un potențial coșmar de PR legat de una dintre vedete. Mult după încheierea filmărilor, anul acesta, actorul Armie Hammer s-a confruntat cu acuzații de abuz sexual. El apare în cel mai recent trailer, dar implicarea sa în turneul de promovare, care ar fi un lucru obișnuit pentru orice actor cu un rol proeminent, rămâne neclară.

CITEȘTE ȘI: Actorul Armie Hammer este anchetat de poliție pentru viol

În lunile care au urmat acuzațiilor de viol și abuz sexual, Hammer a fost înlăturat aproape oficial de la Hollywood. El a ieșit din dstribuția filmului „Shotgun Wedding” cu Jennifer Lopez, din thrillerul „Billion Dollar Spy”, din serialul Paramount Plus „The Offer” și din piesa de pe Broadway „The Minutes”. A fost abandonat și de agenția sa de talente, WME. Hammer a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse și a părăsit recent o clinică de tratare a dependențelor

Cu toate acestea, în cazul filmului „Moarte pe Nil”, Disney a indicat deja că nu intenționează să-i refacă sau să-i reducă rolul, scrie Variety.

Vizionează trailerul mai jos:

Eliminarea unui actor după încheierea filmărilor nu este un gest fără precedent

Disney a avut opțiunea de a reînregistra părți din film sau de a reface rolul lui Hammer, ceea ce ar fi fost o mișcare rară, dar nu fără precedent. În 2017, Sony l-a concediat pe Kevin Spacey din „All the Money in the World” și l-a înlocuit pe actorul căzut în dizgrație după acuzații de abuz sexual cu Christopher Plummer. Dar mișcarea ar fi costat Disney zeci de milioane de dolari, întrucât Hammer joacă unul dintre rolurile principale.

Au existat zvonuri că „Death on the Nile” nu va mai avea premiera în cinema, ci direct pe platforma de streaming, fie pe Disney Plus, fie pe Hulu. Cu toate acestea, Disney trebuie să lanseze filmul exclusiv în cinematografe potrivit unor obligațiilor contractuale. În plus, surse apropiate cred că filmul are perspective comerciale reale pe marele ecran.

Premiera „Moarte pe Nil” este programată pe 11 februarie

Predecesorul său, „Murder on the Orient Express”, regizat de Kenneth Branagh a fost un succes uriaș de box office, câștigând peste 350 de milioane de dolari la nivel mondial.

Din fericire pentru Disney, Hammer nu este singura față celebră din film. „Death on the Nile” se concentrează pe Branagh, în rolul renumitului detectiv Hercule Poirot, în timp ce investighează uciderea unei tinere moștenitoare la bordul unui vas de croazieră care navighează pe râul Nil. Alături de Hammer și Branagh, distribuția îi include pe Gal Gadot, Letitia Wright, Annette Bening și Russell Brand.

CITEȘTE ȘI: Remake-ul filmului “Rebecca” ajunge numărul 1 pe Netflix după 80 de ani de la celebrul thriller psihologic al lui Hitchcock

Foto: Profimedia Images