Viola Davis își va lansa cartea de memorii „Finding Me‟, în aprilie 2022

De: Nicoleta Lepădatu / 21.07.2021, 13:17
Viola Davis își va lansa cartea de memorii „Finding Me‟, în aprilie 2022

Viola Davis descrie traseul de la sărăcia și violența din familia în care a crescut în Rhode Island, la cum a devenit una dintre cele mai aclamate actrițe din lume.

Câștigătoarea premiului Oscar, Viola Davis lucrează la un volum de memorii despre care spune că va fi „fără ocolișuri, o incursiune onestă în viața de până acum”.

Editura HarperOne va lansa cartea Finding Me, a Violei Davis pe 19 aprilie 2022. Davis descrie în acest volum traseul de la sărăcia și violența din familia în care a crescut în Rhode Island, la cum a devenit una dintre cele mai aclamate actrițe din lume.

Actrița a câștigat un Oscar pentru rolul ei principal în adaptarea cinematografică din 2016 a dramei lui August Wilson, Fences, un Emmy pentru How to Get Away with Murder și Tony pentru Fences și King Hedley II.

„Cred că poveștile noastre și curajul de a le împărtăși este cel mai puternic instrument empatic pe care îl avem”, a spus ea într-o declarație. „Aceasta este povestea mea … fără ocolișuri.”

Viola Davis a mai jucat în filmele The Help, Ma Rainey’s Black Bottom și The Suicide Squad. De asemenea, intenționează să o interpreteze pe Michelle Obama în serialul Showtime First Ladies, pentru care va fi și producător.

Finding Me va fi lansat în parteneriat cu Ebony Magazine Publishing.

Viola Davis este o povestitoare puternică – atât în munca ei pe scenă și pe ecran, cât și în viața personală”, a declarat președintele și editorul HarperOne Judith Curr într-un comunicat. „Aștept cu nerăbdare să colaborez cu ea la o carte care dezvăluie cât de mari sunt riscurile și pericolele pentru o femeie de culoare care trăiește în plinătatea talentelor și darurilor sale – și recompensa și libertatea care vin odată cu ele.”

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Viola Davis joacă în serialul „Cum să scapi nepedepsit”, la AXN

Tags: