Oscar 2021: Cursa pentru premiul pentru cea mai bună actriță pare, anul acesta, una imprevizibilă

De: Loredana Toma / 18.04.2021, 10:21
Oscar 2021: Cursa pentru premiul pentru cea mai bună actriță pare, anul acesta, una imprevizibilă

Cursa pentru premiul Oscar 2021 pentru cea mai bună actriță pare a fi una imprevizibilă. Cine spune că știe sau că poate ghici câștigătorul la această categorie cel mai probabil nu știe prea bine despre ce vorbește.

Cel puțin aceasta este părerea experților publicației specializate Variety. Anul acesta șansele sunt împărțite, deopotrivă, între mai multe actrițe favorite, ca Viola Davis, Andra Day și Carey Mulligan. Este mai greu să spui că “oricare dintre ele poate câștiga” fără să sune ca un clișeu.

În acest sezon, fiecare ceremonie de premiere anterioară galei Oscar a avut câștigătoare diferite

În ultimii 27 de ani, scrie Variety, nu a existat niciodată situația în care ceremoniile de premiere care precedă gala Oscar în fiecare sezon  – precum Critics Choice, Globurile de Aur, trofeele Sindicatului actorilor americani și BAFTA – să ofere o paletă atât de diferită de câștigători ca în 2021.

Mai exact, actrița Andra Day a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriță, pentru filmul “The United States vs. Billie Holiday”, în timp ce Carey Mulligan, protagonista din “Promising Young Woman” a obținut trofeul Critics Choice. La gala SAG, actrița Viola Davis, din “Ma Rainey’s Black Bottom”, a fost desemnată câștigătoare, iar la premiile BAFTA există două actrițe diferite nominalizate, și anume Vanessa Kirby, pentru “Pieces of a Woman”, și  Frances McDormand, pentru “Nomadland”. Potrivit Variety, Kirby pare că ar fi favorita la premiile Academiei de film britanice (BAFTA).

Pariurile ar putea fi puse, totuși, pe Viola Davis, însă situația este total imprevizibilă

În schimb, cea mai aproape de Oscarul de anul acesta ar putea fi actrița Viola Davis, doar pentru că, dintre cele cinci nominalizate, ea este cea care a primit premiul Sindicatului actorilor americani, considerat unul dintre cei mai buni indicatori în acest sens. În ultimii zece ani, opt din zece câștigătoare ale unui premiu SAG au câștigat și un Oscar.

Atât Viola Davis, cât și celelalte actrițe nominalizate au elemente pro și contra care le pot aduce sau nu trofeul Oscar și fiecare dintre ele are câte o caracteristică ce le face unice în interpretare.

Ediția cu numărul 93 a premiilor Oscar va avea loc peste o săptămână, pe 25 aprilie, în Los Angeles.

CITEȘTE ȘI: Harrison Ford, Brad Pitt, Reese Witherspoon, printre prezentatorii galei Oscar 2021

Oscar 2021: Predicțiile pentru cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură

Chadwick Boseman și „clubul” ultraselect al actorilor nominalizați la Oscar postum

Lista completă a nominalizărilor la gala Oscar 2021, unde „Colectiv”, de Alexander Nanau, a fost selectat în două categorii

Foto: Profimedia Images