Warner Bros. amână „Dune: Part Two” și anunță un nou film „Godzilla vs. Kong” pentru 2024

De: Ana Obretin / 01.07.2022, 10:33
Warner Bros. amână

Lansarea „Dune: Part Two”, al doilea capitol din epopeea SF marca Warner Bros., a fost amânată până pe 17 noiembrie 2023, de la data inițială, 20 octombrie 2023.

Warner Bros. și Legendary, coproducători ai filmelor „Dune”, au anunțat, de asemenea, că un nou lungmetraj „Godzilla vs. Kong” va fi lansat pe 15 martie 2024.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone

Un război puțin cunoscut, care devine urât: Hollywood vs. VPN-uri

Ce este thereminul, instrumentul „SF” popularizat de serialul „The Big Bang Theory”

Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin și Javier Bardem revin pentru „Dune: Part Two”, cu Florence Pugh, Austin Butler și Christopher Walken pregătiți să se alăture distribuției. Regizorul Denis Villeneuve este de așteptat să înceapă filmările pentru continuarea „Dune”, care prezintă partea a doua a cunoscutului roman scris de Frank Herbert, la sfârșitul acestui an, potrivit Variety.

Primul lungmetraj „Dune” a generat încasări de 400 de milioane de dolari la nivel mondial, fiind unul dintre puținele succese ale strategiei de lansare hibridă experimentală a Warner Bros., ce a inclus cinematografele și platforma de streaming HBO Max. Un triumf critic pe lângă gloria sa comercială, „Dune” a fost nominalizat la 10 premii Oscar și a câștigat șase trofee, inclusiv pentru sunet și efecte vizuale. 

Pe de altă parte, regizorul Adam Wingard s-a întors pentru a realiza următorul film din franciza combinată „Godzilla și King Kong”, după ce a fost în spatele unuia dintre cel mai de succes blockbustere din perioada pandemiei. În timp ce debuta pe HBO Max, filmul său „Godzilla vs Kong” a strâns 474 de milioane de dolari în cinematografe, la nivel mondial, într-un moment în care majoritatea sălilor erau încă închise din cauza pandemiei. Următorul film din franciză va fi al cincilea din acest univers tematic, după „Godzilla”, din 2014, „Kong: Skull Island”, din 2017, „Godzilla: King of the Monsters”, din 2019, și „Godzilla vs. Kong”.

CITEȘTE ȘI: Léa Seydoux se alătură distribuției „Dune: Part 2” în rolul Lady Margot

Foto: Profimedia Images