„West Side Story”, de Steven Spielberg, în cinematografele românești, de vineri

De: Ana Obretin / 07.12.2021, 14:22

„West Side Story / Poveste din cartierul de vest”, o reinterpretare modernă a celebrului musical, produsă de 20th Century Studios și regizată de Steven Spielberg, are premiera în cinematografele românești vineri.

Vezi trailerul mai jos:

Bazat pe un scenariu semnat de Tony Kushner, câștigător al premiului Pulitzer, filmul „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” spune povestea clasică a rivalităților acerbe și a iubirii unor tineri din New York-ul anilor 1950, reluând o temă foarte populară care a generat fenomenul musicalurilor.

Această peliculă le readuce pe marele ecran pe îndrăgitele vedete Ansel Elgort (Tony), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo), Mike Faist (Riff), Brian d’Arcy James (Ofițer Krupke), Corey Stoll (locotenentul Schrank), Josh Andrés Rivera (Chino), având-o pe Rita Moreno (în rolul Valentinei, care deține magazinul din colț în care lucrează Tony). Debutanta Rachel Zegler este María.

Filmul „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” a fost adaptat pentru marele ecran plecând de la seria originală marca Broadway, din 1957. Filmul are coregrafia originală semnată de Jerome Robbins, o muzică creată de Leonard Bernstein, pe versuri de Stephen Sondheim.

„West Side Story”, probabil cel mai greu film din cariera lui Steven Spielberg

„Acest film este probabil cel mai greu din cariera mea, fiind, fără îndoială, cea mai mare partitură scrisă vreodată în teatru”, a spus Steven Spielberg. „Este foarte intimidant să iei o capodoperă și să o refaci din altă perspectivă, fără a compromite integritatea ei. Cred că poveștile grozave ar trebui spuse iar și iar, mai ales pentru a reflecta diferite perspective și momente în timp. Îmi place filmul original realizat de Robert Wise, cu Jerome Robbins. Wise mi-a fost un prieten apropiat mulți ani și am vorbit cu el foarte mult despre film. Iar Walter Mirisch, care a produs filmul „West Side Story” [din 1961], este un alt prieten drag care mi-a spus tot felul de povești grozave despre realizarea filmului”, a mai spus regizorul.

„West Side Story” – creat de patru genii incontestabile, regizorul și coregraful Jerome Robbins, compozitorul Leonard Bernstein, textierul Stephen Sondheim și dramaturgul Arthur Laurents – a avut premiera pe Broadway, pe 26 septembrie 1957, la Winter Garden Theatre și având apoi nu mai puțin de 732 de reprezentații. De cealaltă parte, filmul lui Robert Wise-Jerome Robbins din 1961 fost un succes enorm. A câștigat zece premii Oscar și a marcat începutul apariției musicalului ca fenomen cultural.

Filmul este distribuit în România de Forum Film.

CITEȘTE ȘI: Steven Spielberg a încheiat un parteneriat cu Netflix

Foto: Forum Film