WhatsApp va primi o caracteristică foarte utilă, legată de calitatea imaginilor

De: Adrian Popa / 09.07.2021, 11:50

În acest moment nu poți trimite imagini la calitate maximă prin intermediul WhatsApp fără a apela la un artificiu. Cea mai populară aplicație de chat din lume va primi, însă, un meniu prin care utilizatorii vor putea alege calitatea la care sunt transmise imaginile prin intermediul platformei.

WABetaInfo a descoperit caracteristicile în WhatsApp beta pentru Android versiunea 2.21.14.16.

Utilizatorii vor avea trei opțiuni în meniul pentru calitatea imaginilor, „Media upload quality”, din secțiunea „Storage and data”: „Auto”, „Best Quality” și „Data saver”. Aceleași setări vor fi disponibile și pentru clipurile video.

Nu știm, deocamdată, dacă „Best quality” înseamnă calitate neschimbată, maximă, pentru imaginile care vor fi transmise prin WhatsApp.

WhatsApp permite transmiterea de imagini la calitate neschimbată chiar acum

Aplicația WhatsApp comprimă, implicit, imaginile transmise prin intermediul său. Asta deoarece serviciul de mesagerie are peste 2 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, iar serverele companiei trebuie să suporte un stres uriaș.

Există, însă, o modalitate simplă prin care pot fi transmise, la calitate neschimbată, imagini și clipuri video prin intermediul WhatsApp.

În mod normal, utilizatorii apasă, pentru a transmite acest tip de documente, pe „Attach/Atașament” (agrafă), apoi selectează Gallery/Galerie”. Pentru a transmite imaginile și clipurile neschimbate, utilizatorii trebuie să selecteze, în loc de „Gallery/Galerie”, câmpul „Document”.

Sunt duși apoi în aplicația file manager, de unde selectează „Browse other docs…/Căutați alte documente…” și apoi „Images/Imagini” sau „Videos/Videoclipuri”.

Sursa: Android Police, Go4it

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI:

Celebrul compozitor Hans Zimmer a compus ringtone-uri pentru un producător de smartphone-uri

Florence Pugh va juca într-un film despre o păpușă robot pentru sex care își ucide proprietarul