Whoopi Goldberg a fost suspendată de către ABC de la emisiunea „The View” pentru observațiile despre Holocaust

De: Nicoleta Lepădatu / 02.02.2022, 08:59
Whoopi Goldberg a fost suspendată de către ABC de la emisiunea „The View” pentru observațiile despre Holocaust

Whoopi Goldberg a fost suspendată de la „The View”, emisiunea pe care o moderează, timp de două săptămâni, după ce s-a confruntat cu ample critici pentru remarcile ei conform cărora Holocaustul „nu a fost despre rasă”.

Suspendarea lui Goldberg a fost anunțată într-o declarație publicată de ABC News marți seara.

„Cu aplicare imediată, o suspendăm pe Whoopi Goldberg pentru două săptămâni pentru comentariile ei greșite și dureroase”, se arată într-o declarație atribuită lui Kim Godwin, președinte al ABC News. „Deși Whoopi și-a cerut scuze, i-am solicitat să-și facă timp să reflecteze și să învețe despre impactul comentariilor ei. Întreaga organizație ABC News este solidară cu colegii noștri evrei, prietenii, familia și comunitățile.”

 

Comentariile lui Goldberg despre Holocaust la emisiunea „The View” au ajuns la cel mai înalt nivel al factorilor de decizie de la Disney, conform publicației Variety. Potrivit unor surse, Peter Rice, președintele Disney General Entertainment Content, a fost consultat cu privire la consecințele publice pentru Whoopi  Goldberg.

Remarcile lui Goldberg au apărut în timpul unei conversații din emisiunea „The View” de luni, în care co-gazdele au discutat despre interzicerea „Maus” de către consiliul școlar din Tennessee, un roman grafic non-ficțiune despre experiența de supraviețuire a Holocaustului a tatălui caricaturistului Art Spiegelman.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Danielle Deadwyler și Whoopi Goldberg, în distribuția filmului „Till”, al lui Chinonye Chukwu