William Shatner și Laurence Fishburne vorbesc despre marile mistere ale istoriei la History Channel

De: Ana Obretin / 16.06.2022, 16:17
William Shatner și Laurence Fishburne vorbesc despre marile mistere ale istoriei la History Channel

William Shatner și Laurence Fishburne se numără printre vedetele care vorbesc despre marile mistere ale istoriei la History Channel, în iulie.

History Channel lansează un nou sezon de emisiuni inedite care explorează lumea conspirațiilor, a misterelor antice și a întâmplărilor bizare, reunite sub numele de „Vara Secretelor”, potrivit unui comunicat remis Apropo de televiziune.

„Alăturați-vă actorului William Shatner în episoade noi din seria ‘Inexplicabil’, în care explorează noi povești care au uluit omenirea timp de secole, aflați informații noi despre unele dintre cele mai faimoase și enigmatice capitole ale istoriei alături de Laurence Fishburne în ‘Cele mai mari mistere ale istoriei’ și descoperiți mărturii inedite despre cel mai faimos eveniment legat de OZN-uri: presupusa prăbușire a unei nave extraterestre care ar fi avut loc în Roswell, New Mexico, în ‘Roswell 75: Ultimele dovezi'”, se arată în comunicat.

„Roswell 75: Dovezile finale” are premiera pe  20 iulie, ora 21:00. În iulie 2022 este marcată cea de-a 75-a aniversare a celui mai faimos incident OZN din istorie: presupusa prăbușire a unei nave extraterestre la Roswell, New Mexico, în 1947. Înregistrată oficial de baza aeriană locală de la acea vreme și, în ciuda unui titlu bombastic din ziarul local care susținea că armata a capturat o farfurie zburătoare, povestea a fost respinsă pe fondul prăbușirii unui balon meteorologic.

Readusă în actualitate zeci de ani mai târziu, povestea navei extraterestre de la Roswell a dominat genul misterelor cu OZN-uri, creând o întreagă industrie în jurul locației și a misterului. Documentarul „Roswell 75: Dovezile finale” prezintă telespectatorilor primele dovezi credibile din ultimii 30 de ani, filmate de un martor ocular, alături de înregistrări audio inedite cu un martor din sfera academică.

Această investigație în două părți prezintă printre și mărturii care susțin că atât Albert Einstein, cât și Wernher von Braun au inspectat o navă OZN la Roswell.

CITEȘTE ȘI: Top 9 filme care au loc în spațiu (VIDEO)

Top 10 filme despre apocalipse

Sezonul al treilea din „Inexplicabil cu William Shatner” are premiera pe 26 iulie, de la ora 21:00. Producția prezentată de William Shatner explorează cele mai fascinante, ciudate și inexplicabile mistere ale lumii. Cu participarea impresionantă a oamenilor de știință, istoricilor și martorilor, se încearcă o clarificare a unor întâmplări aparent imposibile. „Vom descoperi în sfârșit dovezi despre viața pe Marte, odată ce vom pune piciorul acolo? Este posibil să înșelăm moartea și să trăim veșnic? Poate fi prezis viitorul? Sunt comorile pierdute doar niște basme sau ar putea fi reale?”, se arată în comunicat.

Primul sezon din „Aurul pierdut al aztecilor” are premiera pe 2 august, de la ora 22:00. Imperiul aztec a dispărut în urma cucerii spaniole a Mexicului, condusă de conchistadorul Hernan Cortes. Potrivit legendei, împăratul Montezuma și poporul său au trimis o parte din tezaur în nord, în șapte locații distincte pe pământuri care care aparțin astăzi Statelor Unite. Timp de cinci secole, mii de oameni au căutat comoara lui Montezuma și cele 7 Orașe de Aur. Comoara ar fi alcătuită dintr-o cantitate enormă de lingouri de aur, argint, pietre prețioase, bijuterii și alte artefacte aztece, cu o valoare estimată la peste 3 miliarde de dolari.

“Aurul pierdut al aztecilor” urmărește trei familii hotărâte să rupă blestemul vechi de 500 de ani al împăratului Montezuma și să găsească comoara. Seria urmărește aventura epică a fiecărei familii în căutarea celor 7 Orașe de Aur pe trei proprietăți diferite din trei state diferite – familia Dillman în Utah, familia Hoagland în Nevada și familia Villescases în New Mexico. Cine vor fi primi care vor găsi aurul aztec?

CITEȘTE ȘI: Un studio de film va fi construit în spațiu până în 2024

Foto: History Channel