Un studio de film va fi construit în spațiu până în 2024

De: Ana Obretin / 20.01.2022, 10:11
Un studio de film va fi construit în spațiu până în 2024

Space Entertainment Enterprise (SEE), compania care va coproduce viitorul film realizat în spațiu de Tom Cruise, intenționează să construiască o arenă sportivă și un studio de producție în condiții de gravitație zero.

Acestea vor fi incluse într-un modul de stație spațială care ar putea fi lansat până în decembrie 2024. Modulul denumit SEE-1 va găzdui filmări, producții de televiziune, evenimente muzicale și sportive, precum și artiști, producători și creatori de conținuturi care vor să se exprime în condiții de microgravitație, pe orbită joasă. Facilitățile vor permite dezvoltarea, producerea, înregistrarea, difuzarea și transmiterea în direct a conținutului.

Space Entertainment Enterprise intenționează să producă propriul conținut și evenimente în modul, precum și să îl pună la dispoziție terților.

CITEȘTE ȘI: Top 9 filme care au loc în spațiu (VIDEO)

 Film de ficțiune turnat în spațiu: Regizorul rus spune că Luna sau Marte ar putea fi următoarele destinații 

Viața bate filmul: William Shatner a devenit cel mai în vârstă om care ajunge în spațiu

Studioul de producție de film din spațiu, construit de un colaborator NASA

Axiom Space, care, în ianuarie 2022, a obținut aprobarea NASA pentru a construi o componentă comercială a Stației Spațiale Internaționale (ISS), se va ocupa de construcția SEE-1. Modulul va fi conectat la brațul comercial al Axiom, numit Axiom Station, care va găzdui și alte proiecte comerciale, inclusiv turistice. Stația Axiom se va separa apoi de ISS în 2028.

SEE, care a fost cofondată în Marea Britanie de antreprenorii și producătorii Elena și Dmitry Lesnevsky, plănuiește în prezent o rundă de strângere de fonduri.

„SEE-1 este o oportunitate incredibilă pentru umanitate de a se muta pe un tărâm diferit și de a începe un nou capitol interesant în spațiu”, au spus Dmitri și Elena Lesnevsky într-o declarație. „Va oferi o casă unică și accesibilă pentru posibilități nemărginite de divertisment într-un loc plin de infrastructură inovatoare, care va deschide o nouă lume creativității. Odată cu liderul mondial Axiom Space, care va construi această facilitate de ultimă oră, revoluționară, SEE-1 va oferi nu numai prima, ci și structura spațială de calitate supremă, care să permită extinderea industriei globale de divertisment, de două trilioane de dolari, pe orbita joasă a Pământului”, au mai spus aceștia, potrivit Variety.

„Axiom Station, prima stație spațială comercială din lume, este proiectată ca infrastructură de bază care permite o economie diversă pe orbită”, a declarat Michael Suffredini, președinte/CEO al Axiom Space. „Adăugarea unui loc dedicat divertismentului la capacitățile comerciale ale Axiom Station, sub forma SEE-1, va extinde utilitatea stației ca platformă pentru o bază globală de utilizatori și va evidenția gama de oportunități pe care le oferă noua economie spațială”, a adăugat acesta.

CITEȘTE ȘI: Cel mai scump obiect construit vreodată pe Pământ se află… în spațiu

Foto: Profimedia Images