“Wonder Woman 1984” rămâne lider al box office-ului nord-american

De: Ana Obretin / 11.01.2021, 08:39
“Wonder Woman 1984” rămâne lider al box office-ului nord-american

Filmul “Wonder Woman 1984”, de Patty Jenkins, s-a menținut pe prima poziție a box office-ului nord-american pentru al treilea weekend consecutiv, cu încasări de 3 milioane de dolari.  Lungmetrajul a obținut încasări totale de 131,4 milioane de dolari la nivel mondial de la lansarea în ziua de Crăciun, un rezultat extrem de bun în contextul actual. Totuși, suma este cu mult sub cea alocată producției, de 200 de milioane de dolari. În pofida pierderilor. Warner Bros. a anunțat deja o continuare a filmului, tot în regia lui Patty Jenkins și cu Gal Gadot în rolul principal.

Primele opt poziții ale box office-ului nord-american sunt neschimbate față de weekendul anterior

Pe poziția a doua în box office-ul nord-american de weekend se află producția Universal-Dreamworks Animation “The Croods: A New Age”, care a avut încasări de 1,8 milioane de dolari. De la lansarea în urmă cu șapte săptămâni, filmul a vândut bilete de 127,8 milioane de dolari la nivel mondial. Lungmetrajul a fost lansat printr-o înțelegere cu lanțul de cinematografe AMC și Cinemark, prin care peliculele pot fi lansate în sistem video on demand cu două săptămâni înainte de lansarea în cinematografe.

“News of the World”, primul western al lui Tom Hanks, de Paul Greengrass a rămas pe locul al treilea. Filmul, difuzat de Netflix la nivel mondial și despre care se speculează că ar avea mari șanse la Oscar, a avut încasări de 1,24 de milioane de dolari în cinematografele din America de Nord weekendul trecut. Rolul lui Tom Hanks este acela al unui veteran de război care trebuie să salveze o tânără capturată și s-o readucă familiei sale.

CITEȘTE ȘI: Colin Firth și Stanley Tucci, parteneri de-o viață în drama “Supernova”

Umătoarele cinci poziții rămân neschimbate față de săptămâna trecută: „Monster Hunter”, de Paul W.S. Anderson (1,1 milioane de dolari), „Fatale”, cu Hilary Swank, de Deon Taylor (670.000 de dolari), “Promising Young Woman”, de Emerald Fennell (560.000 de dolari), “Pinocchio”, de Guillermo del Toro (208.000 de dolari), “The War with Grandpa”, de Tim Hill (147.000 de dolari)

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de “Come Play”, de Jacob Chase (96.000 de dolari), și de relansarea “Alien”, de Ridley Scott (60.000 de dolari).

CITEȘTE ȘI: Trolii au cucerit box office-ul românesc în primul weekend al anului

Gal Gadot răspunde criticilor legate de rolul Cleopatrei

FOTO: Profimedia Images