YouTube va bloca toate conținuturile anti-vaccinare

De: Ana Obretin / 30.09.2021, 06:56
YouTube va bloca toate conținuturile anti-vaccinare

În decurs de un an, YouTube a șters 130.000 de videoclipuri care au încălcat reglementările sale privind informațiile despre vaccinul anti-COVID-19.

Google, care deține platforma, a anunțat, miercuri, că trece la un nivel superior, interzicând majoritatea conținuturilor anti-vaccinare pe platforma sa video, precum și mai multe figuri americane, precum Joseph Mercola și Robert F. Kennedy Jr.

„Conținutul care susține în mod fals că vaccinurile aprobate sunt periculoase și provoacă efecte grave asupra sănătății, care afirmă că vaccinurile nu reduc transmiterea bolilor sau îmbolnăvesc sau care conține informații eronate despre substanțele din vaccin vor fi eliminate”, scrie YouTube.

„Aceasta prevedere include conținut care susține în mod fals că vaccinurile aprobate cauzează autism, cancer sau infertilitate”, mai scrie platforma.

Aceste reguli se aplică, de miercuri, informațiilor despre „vaccinările specifice de rutină, cum ar fi rujeola sau hepatita B, dar și declarațiile generale privind vaccinurile”.

Google susține că nu a decis în mod arbitrar aceste reguli, ci că a consultat autoritățile medicale competente și că a fost ghidat de „consensul medical”. În mod excepțional, YouTube va permite „conținut care dezbate politica de vaccinare, studiile clinice, succesele și eșecurile istorice ale vaccinului (…) și mărturii personale”.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile

YouTube va lansa conturi cu control parental pentru copiii cu vârsta peste 9 ani

Mafiot, prins în Caraibe după ce a publicat pe YouTube clipuri în care gătea

Foto: Profimedia Images