YouTube va lansa conturi cu control parental pentru copiii cu vârsta peste 9 ani

De: Ana Obretin / 25.02.2021, 09:28
YouTube va lansa conturi cu control parental pentru copiii cu vârsta peste 9 ani

YouTube a anunțat că va testa în lunile următoare un nou tip de control parental, numit „conturi supravegheate”, care va permite părinților de preadolescenți și adolescenți să aibă o mai mare flexibilitate în accesarea conținuturilor și blocarea unor caracteristici de pe platforma deținută de Google. 

Platforma încearcă astfel să ofere părinților mai multe instrumente pentru a accesa conținuturi potrivite pentru copiii de minimum 9 ani, care sunt deja prea mari pentru oferta YouTube Kids și, în același timp, prea mici pentru YouTube clasic.

În versiunea sa beta, acest serviciu va oferi părinților posibilitatea de a-și folosi contul de Google pentru a le permite copiilor accesul pe YouTube (o filială a companiei), monitorizând în același timp conținutul disponibil, a declarat James Beser, șeful produselor dedicate familiei de pe platformă.

„Am auzit de la părinți și copii mai mari că preadolescenții și adolescenții au nevoi diferite, pe care produsele noastre nu le îndeplinesc pe deplin”, a scris acesta într-un mesaj pe blogul companiei. „Anunțăm o nouă opțiune pentru părinții care au decis că tinerii și adolescenții lor sunt gata să exploreze YouTube printr-un cont monitorizat”, a adăugat el.

Cu ajutorul funcției „Explore”, părinții vor putea verifica videoclipuri considerate adecvate pentru copiii cu vârsta de minimum 9 ani, cum ar fi tutoriale, jocuri video, videoclipuri muzicale sau conținut educativ și de actualitate. O altă setare va permite copiilor să aibă acces la videoclipurile considerate adecvate pentru persoanele cu vârsta de minimum 13 ani și să includă transmisii live. O a treia opțiune va oferi părinților posibilitatea de a face accesibil copiilor toate conținuturile YouTube, cu excepția celor pentru care se cere o vârstă minimă sau care tratează subiecte sensibile, potrivit Cnet.com.

Această gamă de opțiuni este menită să le permită părinților să le ofere copiilor lor mai multă libertate pe YouTube, stabilind în același timp anumite limite, spune James Beser. „Vom folosi un mix de date legate de căutările utilizatorilor, de învățarea automată și de intervenția umană pentru a determina ce videoclipuri vor fi incluse”, a spus oficialul. „Știm că sistemele noastre vor face greșeli și vom continua să le îmbunătățim în timp”, a mai spus acesta 

Destinată inițial utilizatorilor cu vârsta de peste 13 ani, platforma de partajare a videoclipurilor a lansat în 2015 serviciul YouTube Kids, care conține funcții precum controlul parental. YouTube a fost criticată frecvent pentru că nu filtrează suficient conținutul și reclamele inadecvate pentru publicul său mai tânăr.

CITEȘTE ȘI: Documentare despre Alicia Keys și cu Quavo, printre proiectele YouTube Originals  

Un documentar despre familia regală britanică, interzis de regină, a apărut pentru scurt timp pe YouTube 

Foto: Profimedia Images