Zmeura și cele 8 beneficii ale sale

De: Dragos Tanase / 07.08.2014, 09:00
Zmeura și cele 8 beneficii ale sale
Zmeura este un fruct ideal pentru o cură de vară, cu aroma sa deosebită și gustul dulce-acrișor, dar are și multe beneficii pentru organismul uman.

1) Utilă în curele de slăbire

Zmeura este unul dintre cele mai eficiente fructe care luptă cu kilogramele în plus, ajutând la scăderea poftei de mâncare.. Consumă 200 de grame zilnic, timp de o lună, dimineața, pe stomacul gol.

2) Face bine la piele

O cură de zmeură este recomandată și pentru menținerea sănătății pielii. Antioxidanții care se găsesc în zmeură îți oferă protecție împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură a țesuturilor.

3) Previne apariția cancerului

Acest fruct de pădure are proprietăți anticancer, în special a celui de esofag și de colon, datorită antocianinelor, antioxidanții care împiedică dezvoltarea de celule canceroase în organism.

4) Protejează ochii

Unul dintre cele mai importante beneficii a zmeurei este protecția împotriva degenerescenței maculare, o afecțiune oculară care, în timp, poate duce chiar la orbire. Nu ezita să mănânci zmeură, pentru niște „ochi de vultur”!

5) Întărește imunitatea

Vitamina C conținută de zmeură ajută la întărirea imunității, dar ajută și în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.

6) Aliat împotriva depresiei

Zmeura este bogată în vitamina B și acid folic. De asemenea, datorită conținutului de potasiu, zmeura previne riscul atacului miocardic și menține tensiunea sângelui, iar mineralele precum fierul, cuprul și magneziul ajută la producerea globulelor roșii, țin la distanță anemia și previn oboseala în exces.

7) Te scapă de constipație

Fiind bogată în fibre, zmeura te ajută să scapi de costipație. Consumă 100-150 de grame de zmeură, cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală.

8) Eficientă în anemii

Zmeura este bogată în potasiu, fosfor, calciu și magneziu, dar și în vitaminele C, A, E și B. Astfel, este indicată în tratarea anemiilor, cât și în boli ale ficatului.