10 actrițe care chiar știu să cânte

De: Nicoleta Lepădatu / 19.06.2021, 13:10
10 actrițe care chiar știu să cânte

Sunt frumoase, celebre, câștigătoare de premii și adulate de o lume întreagă, dar știai că există destul de multe actrițe care chiar știu să cânte?  Noi am făcut o listă cu 10 printre ale căror talente se află și muzica.

Scarlett Johansson

Este surprinzător faptul că Scarlett Johansson nu a jucat încă într-un musical, având în vedere cât de mult timp a petrecut în lumina reflectoarelor în postura de cântăreață, în ultimul deceniu. Din 2008 până în 2009, Johansson a lansat două albume care s-au vândut destul de bine și, după ce a luat o pauză de muzică, a lansat un nou EP alături de colaboratorul său frecvent Pete Yorn, în 2018. Johansson a cântat chiar și pe scena festivalului Coachella o dată!

Kristen Bell

Cine nu o iubește pe Kristen Bell? Un alt motiv pentru a fi fan al acestei actrițe fermecătoare și amuzante este faptul că poate cânta cu adevărat. Spre deosebire de mulți actori de renume care au pus voci în filmele animate Disney, Bell a cântat toate partiturile personajelor sale, unul dintre cele mai cunoscute fiind Anna, în „Frozen”. Ea are studii de muzică și teatru și a jucat pe  Broadway înainte de a deveni cunoscută pentru rolurile din „Veronica Mars” și „Forgetting Sarah Marshall”.

Zooey Deschanel

Mulți oameni au spus că Zooey Deschanel și Katy Perry arată ca niște gemene separate la naștere. Ei bine, o altă similitudine care le leagă este capacitatea de a cânta foarte bine. Deschanel și-a arătat puțin abilitățile muzicale în „Elf”, în 2003, dar a devenit mai serioasă în legătură cu muzica abia după aceea. Din 2008 cântă în cadrul duo-ului She & Him, care a lansat șase albume, inclusiv două cu melodii de Crăciun. Perechea muzicală a fost chiar nominalizată la un Grammy.

Reese Witherspoon

Spre deosebire de alte actrițe de pe această listă, Reese Witherspoon a trebuit să învețe să cânte înainte de a prelua un rol care o cerea, mai degrabă decât să își cizeleze talentele vocale existente. Pentru  Oscarul luat pentru rolul lui June Carter Cash, în „Walk the Line”, din 2005, Witherspoon a luat patru luni de lecții de canto înainte de a se simți confortabil să cânte live toate melodiile în fața publicului. În 2016, a șters praful de pe microfon și a interpretat mai multe melodii pentru filmul de animație „Sing”.

Emma Stone

Publicul a auzit-o cântând încă din 2010, în filmul „Easy A”, dar talentata actriță și-a arătat abilitățile vocale mult mai mult de atunci. În 2014, a debutat pe Broadway în „Cabaret” și apoi a câștigat un Oscar pentru rolul principal din musicalul din 2016, „La La Land”. În cazul în care vă mai îndoiți de talentele muzicale ale lui Stone, vă lăsăm mai jos interpretarea ei din „Audition (The Fools Who Dream)” din filmul respectiv.

Anne Hathaway

Pe lista cu actrițe care chiar știu să cânte se află și câștigătoarea unui Oscar pentru un rol într-un musical, Anne Hathaway, a cărei interpretare în „Les Misérables” din 2012 a inclus o variantă impresionantă a piesei  „I Dreamed a Dream”. Înainte de asta, Hathaway a surprins cu melodiile de pe coloana sonoră a filmului ei din 2004 „Ella Enchanted”. A cântat chiar și cu Barbra Streisand,  pe albumul acesteia din 2016, „Encore”.

Gwyneth Paltrow

Actrița era deja o vedetă la Hollywood când a arătat în cele din urmă lumii că are o voce extraordinară, pe care nu ezită să o folosească. În 2000, a cântat în filmul „Duets”, înainte de a-și arăta abilitățile muzicale cu adevărat în filmul „Country Strong”, din 2010. Paltrow a cântat pe tot parcursul filmului și chiar a interpretat o melodie din acesta la Premiile Academiei din 2011. Paltrow a cântat, de asemenea, în „Glee” , producția Fox care a fost co-creată de actualul ei soț, Brad Falchuk.

Emily Blunt

Deși  a dovedit că este o actriță foarte talentată de-a lungul carierei sale, Emily Blunt nu are o experiență vastă în musicaluri. Dar asta nu înseamnă că nu poate cânta. Blunt și-a dovedit întâi calitățile vocale jucând în „Into the Woods”, din 2014 și avut recenzii extraordinare pentru interpretarea ei. Vedeta britanică și-a pus din nou în valoare talentul muzical în 2018, în rolul nemuritor al guvernantei în „Mary Poppins Returns”, unde a cântat alături de Lin-Manuel Miranda.

Amy Adams

Oricine a văzut-o pe Amy Adams în rolurile sale nominalizate la Oscar știe că este o actriță extrem de talentată, dar s-ar putea să nu știi și că este o cântăreață foarte bună. În 2007, Adams și-a dovedit talentul muzical interpetând piesele din filmul Disney „Enchanted”. De asemenea, a cântat mai multe melodii pentru coloana sonoră a filmului „The Muppets”, în 2011.

Hailee Steinfeld

Spectatorii care o cunosc pe Hailee Steinfeld doar pentru roluri apreciate în filme precum „True Grit” și „The Edge of Seveteen” s-ar putea să nu știe că și-a pus la punct o carieră solidă de cântăreață pop. Pe ecran, Steinfeld a cântat în „Pitch Perfect 2” și „Pitch Perfect 3”, în timp ce are și o melodie pe coloana sonoră a filmului ei din 2018, „Bumblebee”. În 2015, și-a lansat EP-ul de debut, care s-a vândut bine și a avut succes în topuri. De atunci, a fost în turnee cu muzicieni precum Katy Perry și Charlie Puth, cântând în deschiderea concertelor acestora.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Scarlett Johansson cântă în trupa de fete The Singles – audio