9 zile de jazz autentic, la EUROPAfest 2021, care începe vineri, în București

De: Ana Obretin / 14.07.2021, 11:38
9 zile de jazz autentic, la EUROPAfest 2021, care începe vineri, în București

EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică, debutează vineri și își va delecta fanii cu 9 zile de concerte, jam session, concursuri, workshop-uri.

Sub sloganul “Return to live music! No limits, just hope!”,  jmEvents, organizatorul evenimentului a decis ca 2021 să fie dedicat cu precădere jazz-ului, un stil care înseamnă libertate, spontaneitate, energie. Bucureștiul va răsuna astfel în acordurile muzicienilor din 20 de țări.

Considerat de specialiști un eveniment elitist, festivalul debutează cu Opening Gala EUROPAfest – Jazz at the Palace, pe scena Sălii Auditorium a Palatului Regal, care găzduiește Muzeul Național de Artă al României. De la 20.00, deschiderea ediției a 28-a a festivalului va fi sărbatorită prin șase trupe de jazz, cu artiști din Germania, SUA, Italia, Austria și Polonia. Este un eveniment inedit, incluzând atât recitaluri, cât și sesiuni comune de jam session. Cu un playlist impresionant seara promite spectatorilor o experiență jazzistica autentică, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

Între 17 și 21 iulie, Capitala va fi animată de concertele din cadrul concursului-festival Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele trei competiții de profil din Europa. Sala Auditorium va găzdui zilnic începând cu ora 20:00, un concert cu trei trupe de jazz care vor aduce publicului din România ultimele tendințe de pe scenele din Europa, SUA, America de Sud și Asia. Spectatorii se vor delecta cu momente interpretative unice, ce abundă de originalitate și nonconformism.

Festivalul se încheie pe 24 iulie, cu Gala EUROPAfest, care celebrează într-o atmosferă plină de emoție și entuziasm excelența muzicală. Evoluează cele mai bune trupe ale noului val de jazz mondial, iar publicul va avea ocazia să afle cine sunt câștigătorii ediției 2021.

Mai multe detalii se găsesc pe pe www.EUROPAfest.ro. Biletele pot fi achiziționate online prin rețeaua www.iabilet.ro. 

CITEȘTE ȘI: Filme românești de Cannes se văd la Festivalul ANONIMUL

EC_Special va avea peste 100 de artiști pe afișul festivalului

Summer Well: The Limited Edition are 4 zile de festival anul acesta

Foto: EUROPAfest