O legendă a muzicii rock, Jim Steinman, a murit la 73 de ani

De: Ana Obretin / 21.04.2021, 09:47
O legendă a muzicii rock, Jim Steinman, a murit la 73 de ani

Jim Steinman, compozitorul unor hituri interpretate de artiști ca Meat Loaf, Air Supply, Celine Dion și Bonnie Tyler, a murit la vârsta de 73 de ani, luni, în Connecticut. Cauza morții nu a fost făcută publică.

Steinman este probabil cel mai cunoscut pentru munca sa de compozitor al albumului „Bat Out of Hell” – unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice din toate timpurile -, dar și al „Bat Out of Hell II: Back into Hell”, ambele ale artistului rock Meat Loaf. Printre piesele compuse pentru Meat Loaf se numără celebra „I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)”.

De asemenea, Steinman și-a pus amprenta asupra muzicii lui Bonnie Tyler, fiind autorul unuia dintre cele mai cunoscute cântece ale artistei, „Total Eclipse of the Heart”, potrivit TMZ.

Jim a scris și a compus, printre altele, „Making Love Out of Nothing at All” (Air Supply) și „Read ‘Em and Weep”, dedicat inițial lui Meat Loaf, dar interpretat în cele din urmă de Barry Manilow.

O baladă celebră compusă de Jim Steinman este „It’s All Coming Back To Me Now”, făcută celebră de Celine Dion.

Jim a mai lucrat cu artiști ca Def Leppard, Barbra Streisand, Billy Squier și The Sisters of Mercy. În 2012 a fost inclus în Songwriters Hall of Fame.

CITEȘTE ȘI: Rodion GA, supranumit „părintele” muzicii electro românești, a murit

Sabine Schmitz, pilot de curse și fostă prezentatoare “Top Gear”, a murit

Queen conduce într-un top al celor mai bune piese

Celine Dion și-a amânat din nou turneul „Courage”, cu un an

Foto: Profimedia Images