Netflix va lansa primul trailer al documentarului despre Britney Spears

De: Nicoleta Lepădatu / 22.09.2021, 08:23
Netflix va lansa primul trailer al documentarului despre Britney Spears

Un documentar Netflix despre Britney Spears este cu un pas mai aproape de a ajunge pe ecrane, așa cum confirmă un teaser  trailer pentru filmul „Britney Vs. Spears ”. În clipul de 18 secunde, Britney Spears este auzită lăsând un mesaj pentru un avocat în 2009. Se așteaptă ca trailerul să fie lansat oficial pe 22 septembrie, iar documentarul însuși pe 28 septembrie, cu o zi înainte de următorul termen de judecată din celebrul dosar, care va avea loc pe 29 septembrie.

 

Documentarul este regizat de Erin Lee Carr și este în desfășurare de mai bine de un an. Netflix nu a făcut comentarii oficiale legate de acesta.

Se pare că documentul Netflix se va concentra în jurul războiului pentru tutelă extrem de neobișnuit și va prezenta figuri cheie din viața din acea perioadă a lui Spears. Nu este clar (deși este foarte puțin probabil) dacă Britney Spear însăși va apărea în proiect, având în vedere cât de bine a fost ținută departe de oportunitățile mass-media pe parcursul tutelei sale. La începutul acestei luni, tatăl lui Spears, Jamie, a cerut unui judecător să pună capăt tutelei sale de 13 ani. Despre fiica sa, un avocat a scris în cerere: „Dacă doamna Spears vrea să pună capăt tutelei și crede că se poate descurca cu propria viață, domnul Spears consideră că ar trebui să aibă această șansă”.

Știrile despre documentarul Netflix urmează „Framing Britney Spears”, de la Hulu, care a fost distribuit în colaborare cu FX ca parte a seriei „The New York Times Presents”. Documentarul respectiv – care s-a concentrat parțial pe mișcarea fanilor #FreeBritney care au susținut, de ani de zile, că artista este ținută sub tutelă împotriva voinței sale – a provocat o revoltă pe rețelele de socializare și un interes imens pentru tutela neobișnuită a lui Britney Spears, care a durat  13 ani.

Documentarul Netflix despre Spears, despre care a scris Bloomberg în urmă cu câteva luni, era în lucru cu mult înainte de debutul „Framing Britney Spears”.

De când a fost lansat documentarul New York Times (și după ce proiectul Netflix a început), situația lui Britney Spears a fost introdusă în ciclului internațional de știri, după ce cântăreața a depus mărturie, pentru prima dată, pe 23 iunie, în timpul primei sale ședințe de judecată publică la Curtea Supremă din Los Angeles. Încă de la acea înfățișare, pe care Spears a numit-o  „abuzivă”, lupta juridică a cântăreței a continuat cu sprijinul neclintit al Hollywood-ului și al fanilor din întreaga lume, ca să nu mai vorbim de un control mediatic sporit și investigații ale fanilor asupra fiecărui aspect legal din dosar.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Tatăl lui Britney Spears a depus petiția pentru încetarea tutelei la Curtea Superioară din Los Angeles