A murit basistul Alan Lancaster, membru fondator al trupei Status Quo

De: Ana Obretin / 26.09.2021, 11:00
A murit basistul Alan Lancaster, membru fondator al trupei Status Quo

Basistul Alan Lancaster, membru fondator al trupei Status Quo din Marea Britanie, a murit la vârsta de 72 de ani, în locuința sa din Sydney, Australia.

Potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de jurnalistul australian și prietenul apropiat al Lancaster Craig Bennett, muzicianul suferea de scleroză multiplă de mai mult timp. „În ciuda faptului că a suferit de SM și a avut probleme cu mobilitatea, Alan a participat la turnee de reunire extrem de reușite … A cântat cu curaj pentru mii de fani … și i-a plăcut să revină în trupa și armata sa loială Status Quo”.

Lancaster și solistul Status Quo Francis Rossi s-au cunoscut la Sedgehill Comprehensive School din Londra, unde au cântat împreună. Alături de alți doi colegi de clasă, ei au format un grup cunoscut sub numele de Scorpions. După două schimbări de nume, înainte de a se stabili la Status Quo, Lancaster, Rossi și chitaristul Rick Parfitt – care a murit în 2016 – și-au lansat cariera de succes cu „Pictures of Matchstick Men”, scrie NME.

De acolo, Lancaster a cântat cu grupul până în 1985, apărând pe 15 albume. Trupa s-a bucurat de peste 60 de hituri în Top 40 din Marea Britanie, a avut 25 de albume în Top 10 și a lansat peste 100 de single-uri, inclusiv „Down Down” și „Whatever You Want”. Ultimul său album cu trupa a fost „Back To Back”, din 1983. Reunindu-se cu Rossi, Parfitt și John Coghaln, Lancaster a cântat  într-un turneu Status Quo în Marea Britanie în 2013. Ultimul său show ca membru al Status Quo a fost la Dublin, în 2014. Ultimul concert al lui Lancaster cu Status Quo ca membru cu normă întreagă a fost în 1985, la Live Aid, un eveniment global la care au mai fost invitați Queen, U2, David Bowie, Elton John și mulți alții. Lancaster a locuit în Australia în ultimii 45 de ani, după ce a migrat în anii 1980. Acolo a format trupa The Bombers, împreună cu chitaristul The Angels John Brewster. El a fost, de asemenea, membru al supergrupului australian The Party Boys, în 1987, care a lansat hituri precum coverurile „Hold Your Head Up” și „He’s Gonna Step On You Again”. 

CITEȘTE ȘI: The Rolling Stones i-a adus un omagiu bateristului Charlie Watts în timpul primului spectacol care a avut loc de la moartea sa (Video) 

MTV Video Music Awards: „Montero” – clipul anului; Connor McGregor și Machine Gun Kelly, pumni pe covorul roșu (VIDEO)

Foto: Profimedia Images