„A Strange Loop”, un show cu teme controversate, a primit premiul Tony pentru cel mai bun musical nou

De: Ana Obretin / 13.06.2022, 10:53
„A Strange Loop”, un show cu teme controversate, a primit premiul Tony pentru cel mai bun musical nou

„A Strange Loop”, un show ireverențios și sinceră din punct de vedere sexual despre ce înseamnă să fii de culoare și queer, a primit premiul Tony pentru cel mai bun musical nou pe Broadway.

Drama scrisă de Michael R. Jackson, recompensat în 2020 cu premiul Pulitzer, este o meta-călătorie în teatru – un show despre un bărbat gay de culoare care scrie un spectacol despre un bărbat gay de culoare.

CITEȘTE ȘI: Ce este thereminul, instrumentul „SF” popularizat de serialul „The Big Bang Theory”

Filmul pe care DiCaprio l-a refuzat, deși l-a tentat puternic, pentru a juca în „Titanic”

Multe dintre celelalte premii Tony decernate la gala care a avut loc duminică noapte, la New York, au fost distribuite unui număr variat de producții. „A Strange Loop” a învins „MJ”, o biografie muzicală a celor mai mari hituri ale lui Michael Jackson, la premiul principal, dar celălalt show a primit patru Tony, inclusiv pentru cea mai bună coregrafie. Myles Frost a câștigat premiul pentru cel mai bun actor principal într-un musical, pentru interpretarea lui Michael Jackson, devenind cel mai tânăr premiat solo în acea categorie, scrie AP News

Pe de altă parte, Joaquina Kalukango a câștigat premiul Tony pentru cea mai bună actriță în rol principal într-un musical, pentru munca ei din „Paradise Square”, un spectacol despre imigranții irlandezi și americanii de culoare care se luptau pentru a supraviețui în New York în timpul războiului civil.

Producția „Company” a regretatului Stephen Sondheim câștigând cinci statuete, inclusiv pentru cel mai bun remake muzical, cel mai bun rol principal feminin (Patti LuPone) și cel mai bun rol principal masculin (Matt Doyle). Pe de altă parte, Marianne Elliott a făcut istorie la gala Tony devenind singura femeie care a câștigat trei trofee pentru regie, cel mai recent pentru show-ul „Company”.

„Trilogia Lehman”, care se întinde pe 150 de ani și se desfășoară timp de trei ore și jumătate, urmărește viața unei singure familii în timpul crizei financiare din 2008. Show-ul a fost desemnat cel mai bun spectacol nou, iar Sam Mendes a câștigat premiul pentru cea mai bună regie a unui spectacol nou. Pe de altă parte, „Take Me Out” a câștigat un premiu Tony pentru cel mai bun remake al unui spectacol.

Duminică seară, la cea de-a 75-a ediție a galei Tony, Jennifer Hudson a intrat în rândul elitei artiștilor EGOT. Actrița, care avea deja în palmares un premiu Emmy, un Grammy și un Oscar, a primit un trofeu Tony pentru producția „A Strange Loop”. 

Anul trecut, „Moulin Rouge! The Musical”, o adaptare a filmului omonim regizat de Baz Luhrmann și lansat în 2001, a câștigat premiul 10 premii Tony, inclusiv pentru cel mai bun musical nou.

CITEȘTE ȘI: Top 9 filme care au loc în spațiu (VIDEO)

Foto: Profimedia Images