Actorul Cuba Gooding Jr. a pledat vinovat la acuzația de atingeri nepotrivite

De: Ana Obretin / 14.04.2022, 09:02
Actorul Cuba Gooding Jr. a pledat vinovat la acuzația de atingeri nepotrivite

Actorul american Cuba Gooding Jr. a pledat vinovat într-un proces în care a fost acuzat de o femeie că a sărutat-o cu forța.

Starul premiat cu Oscar pentru rolul din „Jerry Maguire” a fost acuzat de trei femei că le-a atins în mod nepotrivit, în diferite localuri de noapte din Manhattan, New York, în 2018 și 2019. Singura pledoarie de vinovăție a fost făcută la aproape trei ani de la arestarea lui Gooding, intr-un proces care a inregistrat mai multe intarzieri intrucat avocatii săi au incercat să reducă sau să fie respinse acuzatiile.

CITEȘTE ȘI: Acuzaţia de viol împotriva regizorului Luc Besson a fost respinsă după o anchetă care a durat mai bine de trei ani

Lady Gaga a mărturisit că a rămas însărcinată în urma unui viol și a avut o cădere psihică

Gooding, în vârstă de 54 de ani, a fost arestat în iunie 2019, după ce o femeie de 29 de ani a spus poliției că acesta i-a strâns un sân cu mâna fără acordul ei, la Magic Hour Rooftop Bar & Lounge, lângă Times Square. Câteva luni mai târziu, el a fost acuzat în alte două cazuri, deoarece mai multe femei au ieșit în față pentru a-l acuza de abuzuri, potrivit The Hollywood Reporter.

Actorul a pledat anterior nevinovat pentru șase capete de acuzare. Avocații săi au susținut că procurorii prea zeloși, prinși în fervoarea mișcării #MeToo – contra hărțuirii sexuale -, încearcă să transforme „gesturile obișnuite” sau neînțelegerile în infracțiuni. Un judecător hotărâse că, dacă Gooding ar fi fost trimis în judecată, procurorii ar fi putut chema alte două femei să depună mărturie împotriva lui. Acele femei, ale căror acuzații nu au dus la cercetări penale, se numărau printre alte 19 reclamante pe care procurorii  căutau să le cheme ca martore.

Separat, Gooding este acuzat într-un proces că a violat o femeie în New York, în 2013. După ce un judecător a emis o hotărâre în lipsă în iulie 2021, deoarece Gooding nu a răspuns acuzațiilor, actorul și-a luat un avocat și se luptă să scape de proces. 

CITEȘTE ȘI: Marilyn Manson a dat-o în judecată pe Evan Rachel Wood, care l-a acuzat de viol

Foto: Profimedia Images